maandag 6 januari 2014

Schiedam aan kop in Energy Battle

Schiedam doet sinds oktober mee aan de Energy Battle, de energiebesparingswedstrijd van het Klimaatverbond. In drie rondes is Schiedam met andere gemeentes de strijd aangegaan om zoveel mogelijk energie te besparen in drie maanden. Het gaat daarbij om zowel elektriciteit, als gasverbruik. 

Schiedam bespaart gemiddeld 35% elektra en 42% gas in eerste ronde Klimaatverbond Energy Battle. Met een gemiddelde besparing van 35% elektra en maar liefst 42% gas gaat het eerste team van gemeente Schiedam op kop in de energiebesparingwedstrijd.

Bespaartips
Barbara Graaf, deelnemer van het Schiedamse team vertelt dat het team van Schiedam tips met elkaar uitwisselt en elkaar motiveert en inspireert. "Soms gaat het besparen erg gemakkelijk", zegt Barbara. "Mijn vriend had de verwarming 1,5 graden lager gezet. Ik had dit de eerste dagen helemaal niet in de gaten!"

Elf deelnemende teams
De 11 teams die deelnamen in deze tweede ronde hebben gezamenlijk zo'n 20% elektra en 17% gas bespaard. De teams hebben nu de energiemeters doorgegeven aan de deelnemers van de derde en laatste ronde. Zij zullen in het nieuwe jaar van start gaan, op 6 januari, en vier weken lang zoveel mogelijk elektra en gas besparen samen met hun team. Op 7 februari zal bekend worden welke gemeente en welk team de grootste besparingen hebben gerealiseerd. 

Zelf energie besparen 
Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen met behulp van onze Energievergelijker.