9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Tweede golf zonne-energie op komst

Volgens de Deutsche Bank is de opmars van zonne-energie nog niet voorbij. Het aandeel van zonne-energie zal de komende jaren dus nog flink toenemen.

Uit een sectorrapport blijkt dat er in 2014 ongeveer 46 gigawatt aan zonne-energie bij wordt geplaatst. De verwachting is dat dit in 2015 met 25 procent zal toenemen.

Groei
De huidige drie grootste markten - de Verenigde Staten, China en Japan - groeien in hoog tempo door. Het ligt in de lijn der verwachting dat de vraag blijft toenemen. "Een combinatie van afgeslankte en stimulerende programma's in China, minder subsidies en financiële beperking dragen bij aan een verhoogde vraag," aldus de Deutsche Bank.

De prijs van zonnepanelen heeft voor zeker de komende 18 maanden de bodem wel bereikt. Nu verschuift de aandacht bij zonnebedrijven steeds meer naar kostenbesparing op andere onderdelen, zoals de installatie van zonnepanelen, de verzekering van installatie en de acquisitie van klanten.

Ontstaan
Waar de eerste 'zonnekoorts' in Duitsland begon, vormen nu andere regio's, zoals India, Australië, Zuid-Afrika en Mexico het startpunt. Zij maken een flinke ontwikkeling door en kunnen bijdragen aan de verdere groei van de zonne-industrie.

De Deutsche Bank zegt: "Het grootste deel van deze markten zit tegen netpariteit aan - wanneer zonne-energie even goedkoop of goedkoper is dan fossiele energie -en de groei is daarom duurzaam." De bank vervolgt: "Nog belangrijker, wij denken dat barrières in het netwerk en de moeilijkheden met de financiering, die de groei tegen hielden in 2013, steeds meer zullen verdwijnen."

Wilt u ook op uw stroomverbruik besparen en denkt u hierbij aan zonnepanelen?

Energievergelijker.nl werkt samen met de snelst groeiende zonnepanelenleverancier in Nederland. Indien u geïnteresseerd bent kunt u bij ons eenvoudig een zonnepanelen-offerte aanvragen.

Bespaar
ca €650 per jaar