9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Veranderende energierekening door minder gaswinning Groningen

Vandaag besluit het kabinet of de gaswinning in Groningen wordt teruggeschroefd. Nuon en Essent/RWE waarschuwen voor een veranderende energierekening. 

'Wij verwachten een opwaartse druk op de prijzen,' zegt Ilse Steenbergen van Essent. Ook bij Nuon klinken soortgelijke woorden. 'Als er minder gas op de Noord-Europese markt wordt aangeboden, gaan de prijzen omhoog,' aldus woordvoerder Sabine Draaijer.  'Je ziet nu al dat de gasprijs vanwege de dreigende vermindering op de handelsmarkt 40 cent hoger ligt dan twee dagen terug.'

Prijsstijging
Beide bedrijven houden wel een slag om de arm omdat de gasprijzen afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. De prijzen die consumenten moeten betalen stijgen pas na een klein jaar, doordat Nuon en Essent lang van te voren inkopen.

Afgelopen jaar werd een recordhoeveelheid van 53 miljard m3 opgepompt uit de Groningse bodem. Dat is bijna even veel als het totaal aantal gezinnen en bedrijven in ons land in een jaar verbruiken. Circa 40 procent van de Groningse gasbel gaat naar de binnenlandse markt. Gas maakt bovendien het grootste deel van de energierekening uit. 

Besparen op je energierekening
Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals voor u op een rijtje, om zo uw energiekosten laag te houden. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieprijzen? U kunt eenvoudig energie vergelijken en direct overstappen met behulp van onze onafhankelijke Energievergelijker. 

Bron: Algemeen Dagblad 

Bespaar
ca €650 per jaar