maandag 17 februari 2014

Vergelijken van energieprijzen loont

Het is bijna zeker dat het overstappen naar een andere energieleverancier u voordeel oplevert. Maar hoeveel is dat eigenlijk? Wij hebben berekend dat het wisselen van energieleverancier u een besparing van gemiddeld 450 euro kan opleveren. Soms loopt dit bedrag echter op tot 650 euro! 

Overstappen in 3 stappen 
Hieronder leggen we u uit hoe het vergelijken van energieleveranciers en vervolgens het overstappen naar een nieuwe leverancier werkt, in slechts enkele stappen. 

Stap 1
Vul uw postcode en de hoeveelheid stroom en/of gas die u per jaar verbruikt in. Als u uw jaarverbruik niet weet, kiest u eenvoudig het reeds ingevulde gemiddelde verbruik van 3500 kWh voor stroom en 1850 m³ voor gas.

Stap 2
De Energievergelijker vertelt u in detail hoeveel u kunt besparen op uw energierekening of welke leverancier de meest gunstige contractvoorwaarden biedt. Kiest u liever voor een milieuvriendelijk energieproduct, dan vertelt het  stroometiket u precies welke leverancier de meest milieubesparende energiebronnen gebruikt, voor zowel stroom als gas. Dit stroometiket vindt u in de kolom 'productnaam' en vervolgens bij 'productinformatie'. Het detailoverzicht biedt u van elk product een uitgebreide vergelijking, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Stap 3
Heeft u een keuze kunnen maken? Klik dan op de button 'Aanmelden'. Zo komt u bij het aanmeldingsformulier. Dit formulier vult u in en stuurt u op, en uw aanvraag wordt in behandeling genomen. Binnen een paar minuten heeft u dus alles geregeld. Uw nieuwe energieleverancier zal uw contract met uw huidige energieleverancier opzeggen. U hoeft dus verder niets te doen.

Wie zorgt voor de opzegging van het oude contract?
De nieuwe energieleverancier zal de opzegging bij de oude leverancier verzorgen. Op deze manier kan voorkomen worden dat u gedurende de overstapperiode dubbele energielasten hebt. De nieuwe leverancier laat de overeenkomst ingaan op de einddatum van de oude leverancier.

Gaat de oude energieleverancier een boete in rekening brengen?
Bij het opzeggen van het energiecontract mag er een boete in rekening worden gebracht. Dit noemen we een opzegvergoeding. Dit is alleen het geval als u een contract hebt voor een bepaalde tijd. Indien u een overeenkomst voor onbepaalde tijd hebt, kunt u de overeenkomst gratis opzeggen. Ook bij een overeenkomst voor bepaalde tijd overtreft de besparing de boete in veel gevallen met gemak. Lees meer over de opzegvergoeding

Direct besparen op uw energierekening 
Via Energievergelijker.nl kunt u groene en grijze stroom, gas en een combinatie van stroom/gas met elkaar vergelijken, van alle energieleveranciers. De meest actuele energieprijzen en productinformatie zijn in het overzicht opgenomen. De vergelijking is eenvoudig uit te voeren. Een overstap naar een voordeliger energieleverancier is dan ook snel gemaakt!