9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Week van de energierekening

Deze week is de week van de energierekening. De helft van de huishoudens heeft geen inzicht in hun eigen energieverbruik en dus in hun energierekening. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Milieu Centraal. Bijna de helft(44 procent) van de onderzochte huishoudens weten niet of ze bij de eindafrekening moeten bijbetalen of geld terug krijgen.

Woordvoerder Puk van Meegeren van Milieu Centraal noemt dit resultaat opvallend omdat een vijfde van de huishoudens zich afvraagt of ze de energierekening nog wel kan betalen. "Het is alsof een grote groep met de ogen dicht achter het stuur zit te hopen dat ze veilig thuiskomt."

Het gebrek aan inzicht in het eigen energieverbruik is echter wel verklaarbaar. Van Meegeren geeft aan dat eens per jaar een eindafrekening te weinig is om consumenten bewust te maken van hun energieverbruik. Hoewel het inzicht in het energieverbruik ontbreekt is er wel bereidheid tot besparen. 81 procent van de ondervraagden wil aan de slag met energie besparen. Zij gaven vooral aan te willen besparen op warm water gebruik en elektronische apparaten uit te zetten in plaats van op stand-by.

Om het gebrek aan inzicht tegen te gaan is deze week door Milieu Centraal omgedoopt tot week van de energierekening. Een week om mensen meer bewust te maken van de energiekosten en de verschillende manieren waarop hier op bespaart kan worden.

Voor meer informatie over besparen en inzicht in uw energierekening kijk op www.weekvandeenergierekening.nl

Besparen op je energierekening? Vergelijk alle energieleveranciers op Energievergelijker.nl

Bespaar
ca €650 per jaar