9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Zelf energie inkopen goedkoper dan collectieve aanbiedingen

Meedoen aan collectieve inkoop van energie is uitkijken geblazen. Het blijkt namelijk dat de vele verleidelijke aanbiedingen minder mooi zijn dan ze in eerste instantie lijken. Het zijn vooral de consumentenorganisaties die de winst opstrijken en er warmpjes bij zitten. En wat blijkt? Zelf zoeken naar de voordeligste aanbieding levert in 7 van de 8 gevallen aanzienlijk meer voordeel op.

Over het algemeen sta je samen het sterkst. Wanneer het op de inkoop van energie aankomt, pakt dat heel anders uit. Onafhankelijk onderzoek laat zien dat zelf zoeken naar de goedkoopste aanbieder in 7 van de 8 onderzochte situaties voordeliger is. En daar zijn een aantal redenen voor.

Dure tussenschakels
Niet alle energieaanbieders sluiten zich aan bij de veilingen voor collectieve inkoop. Daardoor is er minder concurrentie en zijn de prijzen logischerwijs minder scherp. En dat is jammer, want dat is immers precies waar het om te doen is. Bovendien willen de consumentenorganisaties er zelf ook nog wat aan verdienen. Er zit dus een kostbare schakel tussen de energieleverancier en de gebruiker. Waar deze onnodige kosten terechtkomen laat zich niet raden.

Energie op maat
Wat we ook nog wel eens over het hoofd zien is dat collectieve inkoop gericht is op de massa. Daarmee is de aanbieding behoorlijk algemeen en sluit deze zelden, of helemaal niet, aan op de persoonlijke situatie van de gebruiker. Wanneer je echter zelf op onderzoek uit gaat kun je rekening houden met al die zaken die je zelf belangrijk vindt. En daarmee koop je dus energie op maat.

De mooiste aanbieding
Energieveilingen lijken soms bijna een cadeautje te zijn, maar niets is dus minder waar. Door zelf goed rond te kijken en te vergelijken, valt er aanzienlijk meer voordeel te behalen. En dat kan heel eenvoudig. Zo vindt u op energievergelijker.nl snel en gemakkelijk de beste aanbieding specifiek voor uw situatie. De meest aantrekkelijke deals om uw energiekosten laag te houden en er zelf warmpjes bij te zitten.

Bovendien loont het nu nóg meer om uw energiekosten onder de loep te nemen. Per 1 juli worden de prijzen voor stroom en gas met enkele procenten verlaagd. Door de prijzen nu te vergelijken kunt u dus snel vele tientjes besparen.

Bron: RTL Nieuws

Bespaar
ca €650 per jaar