9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Bespaar-apps, wat kun je er mee, wat leveren ze op?

Energie besparen met behulp van apps. Geen toekomstmuziek, maar inmiddels een mooie en vooral handige realiteit. Veel energieleveranciers bieden de apps tegenwoordig aan. Maar wat kun je er als consument mee en, wellicht nog interessanter, hoe kun je er werkelijk mee besparen?

Laten we meteen met de deur in huis vallen, aan een bespaar-app alleen heb je niet zo veel. Wil je daadwerkelijk en merkbaar besparen dan verbind je de app in eerste instantie aan de slimme meter en daarna, nog belangrijker, aan jezelf. Oftewel aan jouw behoefte en inzet om te besparen. Want daarin zit het eigenlijk succes van deze apps. 

Energie verbruik vergelijken

De bespaar-apps zijn een hulp, een duwtje in de rug naar zelf besparen. Ze zijn dus geen middel op zich, maar puur meters van jouw energieverbruik. De apps melden het actuele verbruik van stroom en gas. Wanneer je kiest voor een app die ook de kosten laat zien dan wordt het echt interessant. 

Zo zijn er er apps waarmee je het actuele verbruik kunt vergelijken met andere, soortgelijke huishoudens. Ook is er de mogelijkheid om een vergelijk te maken met je eigen verbruik van een maand of jaar terug. Heel concreet is de mogelijkheid om je werkelijke verbruik af te zetten tegen je maandelijkse voorschotbedrag. Met die informatie kun je immers meteen tot actie overgaan. Een besparing van gemiddeld zes procent op alleen al stroom is heel reëel. 

Inzicht is besparen

De bespaar-app doet het echte besparen dus niet voor je. Dat moet je nog altijd zelf doen, en dat is dan ook de sport. Aan de hand van alle informatie die je op eenvoudige wijze voorgeschoteld krijgt, kun je je eigen ‘bespaardoelen’ stellen. Wil je minder verbruiken dan het voorschotbedrag, of wil je een lagere eindafrekening dan vorig jaar? Misschien wil je minder verbruiken dan de buren?

De apps kunnen richting geven in waar onnodig energie wordt verbruikt. Dat kan een apparaat zijn of een (mede)bewoner. Is het duidelijk waar, waarop of door wie bespaart kan worden, dan kunnen - vaak al eenvoudige - maatregelen worden getroffen. Overigens is de meest makkelijk te realiseren besparing nog altijd het vergelijken van energieleveranciers. Een snelle eerste stap richting een lagere energierekening.

 

 

 

 

Bespaar
ca €650 per jaar