woensdag 21 augustus 2013

Subsidiepot voor zonnepanelen leeg

Het subsidiebudget voor zonnepanelen voor particulieren is op. Meer dan 90.000 huishoudens hebben in 13 maanden tijd een aanvraag gedaan voor de aanschaf voor zonnepanelen. In totaal kon er meer dan € 50 miljoen subsidie verleend worden. Dit werd onlangs door Agentschap NL bekendgemaakt. 

Lokale subsidieregelingen voor zonnepanelen
De regeling zou heel 2013 gelden, maar de pot is al helemaal leeg. Deze subsidieregeling krijgt geen vervolg. Wel zijn er lokale subsidieregelingen bij gemeenten en provincies.
In het energie-akkoord is wel gesproken over nieuwe manieren van subsidie op zonnepanelen. De overheid vindt namelijk dat het fiscaal aantrekkelijker moet worden om zelf duurzame energie op te wekken. 

Overheid steunt duurzame energie 
De overheid wil namelijk in 2020 in totaal 16 procent van alle energie opgewekt hebben uit hernieuwbare bronnen zoals zonne-energie en stimuleert daarom met subsidies particulieren om zonnepanelen aan te schaffen. U kunt bijvoorbeeld een deel van uw originele investeringskosten voor de aanschaf van uw zonnepanelen terugkrijgen. Met deze subsidie betaalt u minder BTW over de installatiekosten. U betaalt geen 21 procent BTW, maar 6 procent! Hiermee bespaart u al snel 170 euro bij een installatieprijs van 1200 euro. Deze regeling is geldig tot 1 maart 2014. Lees meer over de subsidiemogelijkheden.