Subsidie zonnepanelen particulier

De overheid probeert op verschillende manieren particulieren en bedrijven te stimuleren om duurzaam met energie om te gaan. Daarom verstrekt de overheid diverse subsidies voor het gebruik van duurzame energie. De overheid wil namelijk in 2020 in totaal 16 procent van alle energie opgewekt hebben uit hernieuwbare bronnen. Zonne energie is hier één van. U komt ook in aanmerking voor een dergelijke subsidie voor zonnepanelen. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Subsidiemogelijkheden particulier

De kosten van het installeren van zonnepanelen zijn al snel twaalfhonderd euro. Van de overheid kunt u een deel van uw originele investeringskosten voor de aanschaf van uw zonnepanelen terugkrijgen. Met deze subsidie betaalt u minder btw over de installatiekosten. U betaalt geen 21 procent btw, maar slechts 6 procent! Hiermee bespaart u al snel 170 euro bij een installatieprijs van 1200 euro. Deze regeling is geldig tot 1 juli 2015.

Energie terugleveren

Ook kunt u er voor kiezen om extra zonnepanelen op uw dak te plaatsen die, naast de energie voor uw eigen gebruik, extra energie opwekken. Deze teveel opgewekte energie verkoopt u terug aan de energieleverancier en naast een prijs voor de energie krijgt u per KWh ook nog een subsidie bedrag per KWh. Lees meer over het terugleveren van energie 'salderen'.

Let op: voor de meeste regelingen geldt op=op. Lees de complete lijst met voorwaarden op de website van de betreffende regelingen. Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Gebruik onze tool en plaats uw aanvraag.