Subsidie zonnepanelen particulier

De overheid stimuleert op verschillende manieren particulieren en bedrijven om duurzaam met energie om te gaan. Desondanks is er anno 2018 geen landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen. De overheid verstrekte in het verleden diverse subsidies voor het gebruik van duurzame energie. De overheid wil namelijk in 2020 in totaal 16 procent van alle energie opgewekt hebben uit hernieuwbare bronnen, en zonne energie is hier één van. Toch behoort de landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen inmiddels tot het verleden.

Aantrekkelijke BTW-regeling zonnepanelen

Hoewel er geen landelijke subsidieregeling meer is, bestaat er wel een BTW-regeling voor zonnepanelen. Met deze regeling heb je de mogelijkheid om de complete BTW op de aanschaf van je zonnepanelen terug te krijgen. Dat kan al snel honderden euro's opleveren. Hoe werkt het? Als je zonnepanelen hebt is de kans groot dat je stroom teruglevert. Dat houdt in dat jij stroom levert aan je energieleverancier en ondernemer bent voor de BTW. Om de BTW terug te krijgen die aan jou in rekening gebracht is voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen dien je je aan te melden als ondernemer. Dit was vroeger een hele opgave, maar tegenwoordig kun je eenvoudige formulieren gebruiken die speciaal opgesteld zijn voor particulieren die zonnepanelen hebben aangeschaft.

Gemeenten met subsidieregelingen voor zonnepanelen

Er zijn ook nog gemeenten met subsidieregelingen voor zonnepanelen en speciale gunstige leningen. Indien je van mening bent ook in aanmerking te kunnen komen voor een subsidie voor zonnepanelen, informeren wij je graag over de verschillende mogelijkheden.

Extra energie terugleveren

Ook kun je er voor kiezen om extra zonnepanelen op je dak te plaatsen die, naast de energie voor je eigen gebruik, nog extra energie opwekken. Deze extra opgewekte energie verkoop je vervolgens terug aan de energieleverancier. Naast een prijs voor de teruggeleverde energie, krijg je per kWh ook nog een subsidiebedrag per kWh. Lees meer over het terugleveren van energie onder 'salderen'.

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen? Vraag eenvoudig zonnepanelen offertes aan