Subsidie zonnepanelen particulier

De overheid probeert op verschillende manieren particulieren en bedrijven te stimuleren om duurzaam met energie om te gaan. Daarom verstrekt de overheid diverse subsidies voor het gebruik van duurzame energie. De overheid wil namelijk in 2020 in totaal 16 procent van alle energie opgewekt hebben uit hernieuwbare bronnen. Zonne energie is hier één van. Indien je van mening bent ook in aanmerking te kunnen komen voor een dergelijke subsidie voor zonnepanelen, informeren wij je graag over de verschillende mogelijkheden. 

Subsidiemogelijkheden particulier

De kosten van het installeren van zonnepanelen zijn al snel €1200 euro. Van de overheid kun je een deel van je originele investeringskosten voor de aanschaf van zonnepanelen terugkrijgen. Met deze subsidie betaal je daarnaast minder BTW over de installatiekosten. Je betaalt dan namelijk geen 21% BTW, maar slechts 6%. Dat scheelt al snel in aanschafkosten.

Extra energie terugleveren

Ook kun je er voor kiezen om extra zonnepanelen op je dak te plaatsen die, naast de energie voor je eigen gebruik, nog extra energie opwekken. Deze extra opgewekte energie verkoop je vervolgens terug aan de energieleverancier. Naast een prijs voor de teruggeleverde energie, krijg je per kWh ook nog een subsidiebedrag per kWh. Lees meer over het terugleveren van energie onder 'salderen'.

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen? Gebruik onze tool en plaats je aanvraag.