9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Duurzaam doen op kantoor: 4 slimme tips

Duurzaam denken en doen. Dat doen we thuis én natuurlijk ook op kantoor. Want verschil maken voor het klimaat, dat kan overal en elke dag. En dat doe je al met een paar heel eenvoudige aanpassingen. Wij zetten vier slimme en vooral makkelijke tips voor je op een rij. 

Duurzame keuzes, die maak je waarschijnlijk elke dag. Thuis, door korter te douchen bijvoorbeeld of door verlichting uit te doen in ruimtes waar je niet bent. Of misschien wel door je huis te isoleren en zonnepanelen op je dak te leggen. Maar ook op kantoor kun je het verschil maken. Het mooie is: een klimaatvriendelijker én gezonder kantoor heb je zo voor elkaar. Begin met de volgende eenvoudige tips!

Print minder, kies gerecycled papier

Voor de hand liggend misschien, maar nog niet overal vanzelfsprekend: minder printen. Het is zo makkelijk om even een printje te maken. Even iets aanstrepen met een gele stift, even iets overtypen van een blaadje. Maar is het echt nodig, dat printje? Nieuw papier maken koste veel energie, water én bomen. Minder of, als ’t kan, niet meer doen dus. Toch printen? Kies dan voor gerecycled papier. Dat scheelt per 1.000 kilo aan papiervellen zo’n 17 bomen!

Ga voor LED verlichting

LED lampen, je kent ze ongetwijfeld. En dat je zo’n 75 procent minder energie verbruikt wanneer je overstapt op LED lampen, dat wist je misschien ook al wel. Maar weet je waarom ze zoveel zachter zijn voor het milieu dan de oude fluorescentielampen, oftewel de TL-buis? Kwik. In de traditionele TL-lamp zit kwik: wel 3,5 tot 4mg kwik per buis. Kwik is schadelijk voor mens en dier, en het is behoorlijk vervuilend voor het milieu. Ga dus voor LED op je kantoor. Zo’n lamp gaat ook nog eens 25 procent langer mee dan de oude TL-buis.

Neem planten en help de airco

Ja echt, planten ondersteunen het effect van de airconditioning op kantoor. Uit studies blijkt dat planten de kamertemperatuur tot wel 10°C kunnen verlagen. Ook dragen ze bij aan de luchtvochtigheid: een paar planten houden de luchtvochtigheid mooi op peil tussen 30% en 60%. Extra fijn: planten reinigen de lucht. Daardoor blijf je helder en frisser en neemt de productiviteit op kantoor tot wel 15 procent toe.

Afval scheiden: maak er een gewoonte van

Kleine moeite, groot verschil: maak serieus werk van af scheiden. En ook dat is weer heel gemakkelijk. Zet aparte bakken neer voor plastic, papier, metaal, inktpatronen, batterijen en voor de lunch en snackrestjes, zoals fruitschillen. 


Vier eenvoudige tips waarmee je echt verschil kunt maken. En onthoud: het milieu zal jou en je collega’s dankbaar zijn!

Ben je op zoek naar een duurzame kantoorruimte? Flexas.nl kan je hier kosteloos bij helpen.

Bespaar
ca €650 per jaar