9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Energieprijzen stijgen licht, nu is het moment om ze vast te zetten

De termijntarieven van energieprijzen stijgen weer licht. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de inkoopprijzen van energie. Het gaat hier vooral om de termijnprijzen voor gas en licht. Ook de olieprijzen komen in beweging, maar zijn nog steeds laag. Het ziet er daarnaast naar uit dat de termijntarieven in de komende weken nog licht zullen blijven stijgen. Hoewel de bodem voorlopig bereikt blijft, is de energiemarkt altijd in beweging. Dit is dan ook een goede periode voor consumenten om actie te ondernemen en om over te stappen naar een nieuwe leverancier. 

Wanneer je als consument wilt profiteren van een aantrekkelijk bod is dit het juiste moment. Een aantrekkelijke prijs betalen voor je energie en verzekerd zijn van geld besparen: dat zijn goede redenen om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Ook de huidige pandemie heeft invloed op de prijzen, want bij een tweede golf, is de kans klein dat de prijzen weer flink zullen gaan stijgen en dat je dus maandelijks meer betaalt voor je energie. Een nieuw energiecontract kan je honderden euro’s schelen op jaarbasis.

Wat betekenen de stijgende termijntarieven voor de consument?

De stijgende termijntarieven bieden voor consumenten de mogelijkheid om de energieprijzen vast te zetten. Zo ben je nu nog verzekerd van lage prijzen en heb je geen last van stijgingen waar je geen invloed op hebt. De energieprijzen worden door een aantal belangrijke zaken beïnvloed. Er zijn heel wat ontwikkelingen in de markt die grotendeels bepalen wat er met de energieprijs en dus de termijntarieven gebeurt. Onder andere een stijgende olieprijs kan ervoor zorgen dat energie duurder wordt. De afgelopen maanden had olie een zeer lage prijs, maar deze is inmiddels ook weer licht aan het stijgen. 

 

Een andere grote invloed op de energieprijzen en de termijntarieven is de coronacrisis. Veel handel is stilgelegd met als gevolg dat de energieprijzen dalen. Bij een lagere productie zijn minder CO2 rechten nodig. Deze rechten worden goedkoper met als gevolg dat de tarieven dalen. Daarnaast zijn ook windenergie en zonnepanelen volop in opkomst: ook dit heeft invloed op het aanbod van energie. Met eerste coronagolf achter de rug beginnen de prijzen voor energie ook weer licht te stijgen.

Vergelijken loont: kies goedkope energie

Stijgende prijzen op de energiemarkt betekent voor consumenten dat het aantrekkelijk is om nu over te stappen. Dit is een goed moment omdat je nu nog kunt profiteren van de laagste termijntarieven. Dit betekent dat jij gebruik kunt maken van laaggeprijsde energie met als gevolg een lagere energienota. De bodem lijkt bereikt in de termijntarieven: het moment om je energieprijzen vast te zetten. Vergelijk de verschillende aanbieders en hun energieprijzen. Dat kun je  bij ons doen of zelf alle leveranciers langsgaan. Kijk hier bijvoorbeeld voor energie vergelijken bij leverancier UnitedConsumers. Zo kun jij de beste keuze maken en ben je verzekerd van lage prijzen voor je energie. 

Tot slot heeft ook de milde winter die we hebben gehad invloed op de huidige prijzen. Hoe milder de winter, hoe minder gas er wordt gebruikt. Dit creëert een gasoverschot met als gevolg dat de prijzen voor gas dalen. De lage termijntarieven worden dus op verschillende manieren bepaald. 

Energietarieven

Bespaar
ca €650 per jaar