dinsdag 3 februari 2009

Energievergelijker.nl geheel vernieuwd

Sinds januari is de geheel vernieuwde site van Energievergelijker.nl op internet te zien.

De oude site bestond al weer sinds 2003 en was dringend aan vervanging toe. De nieuwe site is erg gebruiksvriendelijk en het is voor de bezoekers van deze site meteen duidelijk waar deze voor bestemd is, namelijk het vergelijken van energietarieven van verschillende energieleveranciers. Dat de nieuwe site een succes is geworden blijkt uit het strek toegenomen bezoekersaantallen en overstappers.

De vergelijkingsmodule laat exact zien wie van de energieleveranciers op welk moment het voordeligst energie en of gas kan leveren. Aangezien kosten als transportkosten, energiebelasting, meterhuur e.d. al vast staan berekend de vergelijkingsmodule alleen over het deel waarop energiebedrijven met elkaar kunnen concurreren wie het voordeligst is. Vervolgens kan ieder in drie eenvoudige stappen online veranderen van energiebedrijf.

Aangezien steeds meer consumenten van energiebedrijf veranderen of zelfs al vaker zijn veranderd is het binnenkort ook mogelijk om je via de site aan te melden voor de contractwizard. Wanneer iemand hier zijn gegevens invoert ontvangt diegene tijdig bericht wanneer er weer kan worden gezocht naar een goedkopere energieleverancier.
Ook middels een nieuwsbrief kan ieder circa twee keer per jaar worden geïnformeerd over de gang van zaken op energiegebied. Deze nieuwsbrief zal verschijnen omstreeks juni en december, het moment waarop energiebedrijven meestal tariefsveranderingen bekend maken.