9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Extreem koud voorjaar invloed op energierekening

De energieprijzen zijn gedaald sinds 1 juli en klanten van Essent, Nuon en Eneco met een variabel tarief gaan minder betalen voor gas en stroom. Toch kan het zijn dat de jaarrekening niet lager uitkomt dan vorig jaar. Hoe komt dat?


Extreem koud voorjaar
De dalende energietarieven per 1 juli zijn wellicht niet voldoende om een lagere energienota te krijgen. Dat komt door het extreem koude voorjaar. Huishoudens hebben mogelijk meer energie verbruikt dan normaal. Volgens het KNMI (www.knmi.nl) was de gemiddelde temperatuur in Nederland dit voorjaar namelijk zelfs het laagst sinds 1984.


Voorschot controleren
Voor dit koude voorjaar kan het zijn dat uw maandelijkse voorschot (lees meer over de voorschotnota) niet meer overeenkomt met uw verbruik. Essent roept daarom klanten op om het maandelijks voorschot te controleren met het daadwerkelijke energieverbruik en het zo nodig naar wens aanpassen. Want ondanks de dalende energietarieven, is ook het energieverbruik van invloed op het voorschot. De energieleverancier hoopt op deze wijze klanten te helpen om verrassingen op hun jaarafrekening te voorkomen.Bespaar
ca €650 per jaar