9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

5 stappen naar gasloos wonen - bespaar geld en verminder je CO2-uitstoot

Gas loos wonen wordt steeds populairder en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Door van het gas af te gaan, kan je niet alleen je steentje bijdragen aan een beter milieu, maar ook flink besparen op je energierekening. Maar hoe doe je dat precies?

Isolatie is de sleutel

Een goed geïsoleerde woning is een belangrijke voorwaarde om van het gas af te gaan. Door je huis goed te isoleren, kan je de warmte beter vasthouden en hoef je minder te stoken.

Inductiekoken: veilig, zuinig en makkelijk

Vervolgens kan je overstappen op inductie koken in plaats van op gas. Inductiekoken is niet alleen veiliger, maar ook energiezuiniger en makkelijker schoon te maken.

Een zonneboiler met elektrische naverwarming

Daarnaast kan je gebruik maken van een zonneboiler met elektrische naverwarming. Een zonneboiler gebruikt zonne-energie om water te verwarmen, waardoor je minder gas nodig hebt. De elektrische naverwarming zorgt ervoor dat het water altijd op de juiste temperatuur is.

Zonnepanelen: wek je eigen groene energie op

Ook het laten installeren van zonnepanelen is een goede stap om van het gas af te gaan. Met zonnepanelen wek je je eigen groene energie op, wat weer scheelt in de kosten.

Elektrische radiatoren: efficiënt en zonder gasaansluiting

Ten slotte kan je de radiatoren in je huis vervangen door elektrische radiatoren. Elektrische radiatoren zijn energiezuinig en werken op stroom in plaats van op gas. Dit betekent dat je geen gasaansluiting meer nodig hebt.
Al met al zijn er dus verschillende stappen die je kunt zetten om van het gas af te gaan. Door je huis goed te isoleren, over te stappen op inductie koken, gebruik te maken van een zonneboiler, zonnepanelen te installeren en elektrische radiatoren te gebruiken, kan je je energieverbruik flink verminderen en besparen op je energierekening.

Geschreven door René

Bespaar
ca €650 per jaar