9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Hoge energieprijzen, dus… 6 tips om te besparen op verwarming!

Die energieprijzen… Wat zijn ze hoog! We horen er dagelijks over. En we worden er ook allemaal een beetje zenuwachtig van, want hoe hoog wordt die energierekening straks!? Hoog tijd om te besparen op het verwarmen van je huis. Dat kan met deze 6 handige tips!

Je huis verwarmen zonder te verspillen. Dat willen we op dit moment allemaal wel. Het kan: met deze 6 slimme en eenvoudige bespaartips. Hiermee heb je besparen op je energierekening zélf in de hand. 

Bespaartips + hoeveel je bespaart!

Belangrijk om te weten: besparen is je continu bewust zijn van hoe je met verwarmen omgaat. Met zo af en toe een paar tips toepassen, kom je er niet. Je moet erop blijven letten. Het leuke is: dan wordt besparen vanzelf een sport! Vooral wanneer je weet dat je in een gemiddelde eengezinswoning zo’n 700 euro per jaar kan besparen. Ja, dat is veel. Dus, lees deze tips, pas ze trouw toe en… bespaar energie en euro’s! 

Tip 1
Deuren sluiten: besparing gem. € 240/jaar
Makkelijker kun je niet besparen. Doe alle deuren in huis dicht en verwarm alleen de kamers waar je veel bent. Zoals je werkkamer en woonkamer. Extra tip: met een deurdranger gaan deuren vanzelf dicht! 

Tip 2
Thermostaat ’s nachts 15º: besparing gem. € 180/jaar
Een snelle, winstgevende tip: zet je thermostaat ’s nachts op 15 graden. Dat scheelt je bijna 200 euro per jaar!

Tip 3
Thermostaat graadje lager: besparing gem. € 90/jaar
Ben je overdag thuis zet dan je thermostaat één graadje lager dan je gewend bent. Misschien even wennen, maar dat gaat snel. En anders helpt een warme trui natuurlijk ook. Trouwens, ben je aan het werk dan is 19 graden vaak voldoende warm.

Tip 4
Thermostaat naar 15º : besparing gem. € 160/jaar
Niemand thuis overdag? Dan kan de thermostaat naar 15 graden. Heb je vloerverwarming zet die dan op 17 of 18 graden.

Tip 5
Slaapkamer niet verwarmen : besparing gem. € 80/jaar
Overdag kom je over het algemeen weinig of niet in je slaapkamer. Dan is het ook niet nodig om deze te verwarmen. Fijne tip: leg voor je gaat slapen een kruik in je bed of gebruik een elektrische deken, zo stap je in een lekker warm bed.

Tip 6
Thermostaat lager 1 uur voor bedtijd: besparing gem. € 20/jaar
Zet je thermostaat al een uurtje voordat je naar bed gaat op 15 graden. Dat scheelt weer stoken, goed voor 20 euro per jaar.

Zie je, energie en geld besparen is eenvoudig. Tel je alle kleine en grote bespaarbedragen bij elkaar op, dan kom je op gemiddeld 770 euro per jaar. Dat is serieus geld, niet waar? Dus, maak van besparen jouw nieuwe sport. Zeker nu!

 

Bespaar
ca €650 per jaar