9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Minder gas, meer duurzame energie. Zó doe je dat

We kunnen er niet omheen: we moeten van het gas af. En liever gisteren dan morgen, zo is het devies. Gaan we nu besparen op ons gasverbruik, dan kunnen we nog lang doen met de voorraad die er nu is. Nóg beter is het om helemaal over te stappen op andere energiebronnen. De mogelijkheden zijn er!

De meeste woningen in Nederland worden nog altijd verwarmd met ga. Zo hebben we onze huizen tot voor kort altijd gebouwd. Willen we stoppen met gas, dan moeten we onze huizen daarop aanpassen. En dat is een kostbare aangelegenheid. Gelukkig kun je ook in een gasverwarmd huis al snel veel besparen.

Duurzame oplossingen, groene energie 

In de eerste plaats is het goed om eens naar je cv ketel te laten kijken. Is deze goed ingeregeld en gericht op een zo efficiënt mogelijk gasverbruik, dan is dat een goed begin. Een grotere stap maak je met een warmtepomp. Deze haalt energie uit de buitenlucht om deze vervolgens toe te voegen aan de warmte in je cv. Dat is slim, want op deze manier hoeft het water minder opgewarmd te worden en gaat je gasverbruik dus flink omlaag. 


Wel eens gedacht aan een zonneboiler? Ook dat is een duurzame oplossing. De zonneboiler haalt energie uit de zon en warmte daarmee het water in de boiler op. Heb je zonnepanelen dan warmen deze het laatste beetje water op. Zo benut je de duurzame kracht van de zon optimaal.

Kies groen, bespaar op gas

Er is nog een manier om grote groene stappen te zetten. En ook nog eens een heel eenvoudige: stop met grijze stroom. De meeste grijze stroom wordt namelijk opgewekt met gas. Kiezen voor groene stroom is dus een bijzonder duurzame keuze, want hiermee bespaar je - indirect - op het verbruik van gas. 

Ga je voor groene stroom kies dan voor stroom die volledig in Nederland is opgewekt. Er zijn verschillende energieleveranciers die deze vriendelijke energie aanbieden, zoals Greenchoice, Qurrent en Pure Energie. Wil je dat er helemaal geen aardgas uit de bodem wordt gehaald voor jou energievoorziening? Kies dan voor biogas. 

Er zijn dus veel mogelijkheden om je aardgasverbruik dus snel te verlagen en je bijdrage aan meer duurzaamheid te vergroten. De eerste stap is misschien wel de makkelijkste: zoek groene energieleveranciers, vergelijk wat ze te bieden hebben en stap over!

 

Bespaar
ca €650 per jaar