9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Nieuwe regeling opzegboete per 1 juni

Per 1 juni wordt de overstapboete verhoogd als je je energiecontract voor het einde van de looptijd opzegt. Tot 1 juni geldt nog de oude regeling. 

Verschil oude en nieuwe overstapboete

Alle energiecontracten die vóór 1 juni worden afgesloten vallen nog onder de oude regeling. Je kunt dan nog je vaste energiecontract opzeggen voor het eind van de looptijd en betaalt dan maximaal 50 euro voor gas en of 50 euro voor stroom. Heb je beide producten dan betaal je dus maximaal 100 euro aan overstapboete. Vanaf 1 juni zal deze boete hoger worden. De opzegboete is dan gelijk aan het verlies van je energieleverancier en is het dus aantrekkelijker om pas na de looptijd van het energiecontract over te stappen.

Welke opties zijn er nu?

1 je kunt nu nog snel vóór 1 juni een vast contract afsluiten en later dit jaar eventueel weer overstappen op een nieuw goedkoper vast contract. Je betaald dan maximaal 100 euro aan opzegvergoeding.

2 Je kunt wachten tot na 1 juni op eventueel goedkopere vaste contracten. Deze moet je dan wel volledig uitdienen omdat dan de nieuwe overstapboetes gelden.

Veel verschil in prijs tussen verschillende energieleveranciers

Vanaf 1 juni krijgen de energieleveranciers dus meer zekerheid en is het voor hun ook weer mogelijk om voordelige energiecontracten aan te bieden. Wij verwachten dan ook weer aanbod van meer jaren contracten en scherpe één jarige contracten. In het na-jaar richting de wintermaanden zou het energietarief weer kunnen oplopen afhankelijk van onze gasvoorraden en inkoopkosten op de gasmarkt.

Bespaar
ca €650 per jaar