donderdag 23 januari 2020

Ook in 2019 kozen weer meer huishoudens voor een andere energieleverancier

In 2019 besloten weer meer Nederlandse huishoudens de overstap te maken naar een andere energieleverancier. Zo blijkt uit onderzoek dat eerder deze maand plaatsvond. Opvallend detail: de meeste overstappers kozen daarbij bovendien voor groene energie.

Al jaren achtereen is er een toename in het aantal huishoudens dat overstapt naar een andere energieleverancier. Ook in 2019 maakten weer meer consumenten de overstap. Zelfs 20 procent meer dan in 2018. Logisch eigenlijk, want overstappen staat gelijk aan besparen. En dat is nu eenmaal een fijne én populaire bezigheid. 

Energie vergelijken, zo gedaan

De meeste mensen die overstappen naar een andere energieleverancier doen dat aan het eind van het jaar. Dat is niet zo vreemd, want juist in december kijken we vooruit naar waar we in het nieuwe jaar op kunnen besparen. Bovendien is het ook de maand waarin velen kiezen voor een andere zorgverzekeraar. En als je dan toch al aan het vergelijken bent, waarom dat ook niet meteen even je energiezaken onder de loep nemen. Het is immers zo gedaan. 

Overstappen loont

Wat ook opvalt, is dat afgelopen jaar meer consumenten overstapten die dat nog niet eerder hadden gedaan. Voor steeds meer mensen wordt het duidelijk dat overstappen naar een andere energieleverancier een grote besparing kan opleveren, oftewel: veel geld. In 2019 kwam het gemiddelde bespaarde bedrag per huishouden uit op 325 euro. Het gaat dus om veel meer dan enkele euro’s of tientjes, wat nog wel eens wordt gedacht.

Energie van dichtbij

Wordt er overgestapt dan is het in veruit de meeste gevallen ook een duurzame beslissing. Afgelopen jaar koos meer dan 83 procent van alle overstappers voor groene energie. Bijna een kwart daarvan wilde ook nog eens dat de stroom in Nederland wordt opgewekt. We kiezen dus vaker voor een andere, voordeliger energieleverancier én voor energie van dicht bij huis. Een mooie duurzame ontwikkeling, dachten wij zo.