dinsdag 14 mei 2019

Overstappen naar andere energieleverancier populairder dan ooit

De continu stijgende energieprijzen zetten de Nederlandse energieconsument in beweging. Steeds meer huishoudens stappen over naar een goedkopere energieleverancier. Het aantal overstappers is zelfs nog nooit zo hoog geweest als nu. 

Overstappen naar een andere, voordeligere energieleverancier is populairder dan ooit. Met name in de afgelopen twee kwartalen kozen veel huishoudens voor een goedkopere leverancier. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakten afgelopen jaar zelfs 1,4 miljoen huishoudens de stap naar voordeel.

Steeds meer bespaarders

Voordeel halen en energie besparen is dus ongekend populair. 1,4 miljoen overstappende Nederlanders in 2018, dat zijn er maar liefst 100.000 meer dan in het jaar daarvoor. Een toename van 7,7 procent. “Dat is aanzienlijk”, aldus ACM. “En bovendien een mooie beweging, want dit betekent dat er ook veel meer bespaart wordt op energiekosten.”

Energie vergelijken: heel eenvoudig! 

Door over te stappen naar een andere energieleverancier kunnen Nederlandse huishoudens jaarlijks wel tot 300 euro besparen op hun energierekening. Een slimme stap dus en ook nog eens een kleine moeite. Want vergelijken en overstappen is eenvoudig en snel te doen, óók als je nog niet eerder bent overgestapt naar een andere energieleverancier.

Ben je nog niet eerder overgestapt? De volgende tips maken het extra makkelijk en helpen je op weg: 

  • Vergelijk je de tarieven van verschillende energieleveranciers. Dat kan heel eenvoudig door een paar gegevens in te vullen, gewoon hier op energievergelijker. Onze module doet het werk: het vergelijk wordt automatisch voor je gemaakt.
  • Bereken de totaalprijs afgestemd op jouw verbruik. Houd daarbij rekening met leveringstarieven, transport, btw en energiebelasting. Klinkt ingewikkeld? Is het niet, want alle gegevens staan heel overzichtelijk op jouw meest recente energierekening. Kijken en vergelijken dus. 
  • Natuurlijk heb je ook oog voor duurzaamheid en groene energie. Neem dit ook mee in je vergelijk en overwegingen. Groene energie is allang en vaak niet meer duurder dan de niet-duurzame, grijze variant.
  • Als laatste: lees ook de voorwaarden. Hoe lang geldt een actietarief? Wat betaal je als de actieperiode voorbij is? Welke contractvorm past bij je? Bepaalde of onbepaalde tijd? 

In een paar stappen kun je dus aanzienlijk besparen op je energierekening. Doen, hoor! Zeker met de bewegingen - lees: tariefstijgingen - in de energiemarkt van vandaag.