donderdag 22 augustus 2019

Pak je voordeel, stap over van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier. Sommige consumenten doen het zo vaak mogelijk, want het levert écht geld op. Slim dus. Er zijn echter ook consumenten die de overstap naar een voordeligere energieleverancier nog nooit hebben gemaakt. En dat is best zonde. Behoor je tot de laatste groep? Lees dan zeker even verder. 

Energieleveranciers vergelijken loont. Zo eenvoudig is het. Het blijkt namelijk dat ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens de energierekening in enkele klikken en stappen kan verlagen. Vergelijken, overstappen, besparen. Het is écht zo simpel.

Kortingen, welkomstbonussen en lagere tarieven

Ben jij een trouwe klant van jouw energieleverancier? Dat is mooi, vooral voor jouw energieleverancier. In de praktijk is het immers zo dat je niet zo vaak beloond wordt voor jouwe trouwe gedrag als klant. En dat is eigenlijk best gek, want nieuwe klanten krijgen kortingen, welkomstbonussen en lagere tarieven.

Wissel je echter van energieleverancier, dán profiteer ook jij van mooie voordelen. Wist je dat je als overstapper gemiddeld 300 euro kan bespraken op je energierekening? En het fijne is, wanneer je de overstap maakt, regelt de nieuwe energieleverancier alle zaken. Waaronder het opzeggen van je oude contract. 

Nog nooit overgestapt?

Overstappen van energie is dus werkelijk eenvoudig, je hoeft er niet zoveel voor te doen. Ga je energieleveranciers vergelijken om over te stappen, zorg dan dat je je huidige tarieven voor gas en stroom bij de hand hebt. Deze staan op je laatste energierekening. En kun je de gegevens niet vinden, vraag ze dan even op bij je huidige leverancier. Zo geregeld. 

Bekijk ook de voorwaarden van je huidige leverancier goed. Net als het type contract dat je nu hebt. Is jouw laatste contract stilzwijgend verlengd of ben je nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract voor onbepaalde tijd. Je bent altijd vrij om deze op te zeggen, houd wél rekening met een opzegtermijn van dertig dagen. 

Contract voor bepaalde tijd

Heb je een contract voor bepaalde tijd? Dan loopt het contract af na de afgesproken looptijd. Wil je overstappen houd dan rekening met die einddatum. Je kunt je contract trouwens ook voortijdig verbreken, maar reken dan wel op een opzegvergoeding, oftewel: je krijgt een rekening voor het eerder beëindigen van je contract. Bekijk dus even goed of die opzegboete de overstap waard is.

Ook weten hoeveel jij kunt besparen op je energierekening? Je kunt bij Energievergelijker envoudig en snel energieleveranciers vergelijken, overstappen en besparen.