9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

ISDE-subsidie beschikbaar in 2023 voor isolatiemaatregelen in woningen

De energieprijzen blijven stijgen en het verminderen van de energievraag is belangrijker dan ooit. Een effectieve manier om dit te doen is door betere isolatie in huizen te implementeren. Eén van de belangrijkste oorzaken van de stijgende energieprijzen is de verschuiving van de energie-import van Russisch gas naar vloeibaar aardgas (LNG). Hierdoor wordt Europa nu gedwongen om te concurreren met Azië waar ook veel LNG wordt ingekocht.

ISDE-subsidie beschikbaar in 2023

Gelukkig is er in 2023 ISDE-subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen in woningen. Dit betekent dat huiseigenaren die investeren in betere isolatie van hun huis, in aanmerking kunnen komen voor financiële ondersteuning.

Betere isolatie vermindert energieverbruik en verbetert luchtkwaliteit

Goede isolatie houdt warmte binnen tijdens koude dagen en zorgt ervoor dat het binnen koeler blijft tijdens warme dagen. Door het verbeteren van isolatie in huizen kan er aanzienlijk worden bespaard op energiegebruik. Het resultaat is niet alleen een lagere energierekening, maar ook een verlaging van de uitstoot van broeikasgassen.

Een bijkomend voordeel van betere isolatie is dat het de geluidsoverlast in huis kan verminderen en de luchtkwaliteit kan verbeteren. Dit is vooral belangrijk voor mensen die lijden aan allergieën of ademhalingsproblemen.

Verschillende isolatie-opties beschikbaar

Verschillende opties zijn beschikbaar voor het verbeteren van isolatie, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas. Het is belangrijk om het juiste isolatiemateriaal te kiezen, dat past bij uw huis en uw budget. Een ervaren isolatie-installateur kan u helpen bij het kiezen van de juiste opties en ervoor zorgen dat de isolatie correct wordt geïnstalleerd.

Verminderd energieverbruik heeft gunstige effecten

Het verminderen van het totale energieverbruik heeft gunstige effecten, zowel voor het milieu als voor de portemonnee. Door isolatie te verbeteren, kan de hoeveelheid energie die nodig is om huizen te verwarmen of te koelen, worden verminderd. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op energiekosten, vooral in de wintermaanden wanneer de vraag naar gas hoog is.

Geschreven door René

Bespaar
ca €650 per jaar