9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Tips bij het overstappen naar een andere energieleverancier

Uit onderzoek is gebleken dat de Nederlander gemiddeld zo'n 450 euro kan besparen, wanneer ze de juiste energieleverancier hebben gevonden. Twijfel daarom niet langer, start met energie vergelijken en stap vandaag nog over om direct te besparen. Energievergelijker.nl geeft je tips:

Overstappen op het goede moment

Bent u nog nooit overgestapt van energieleverancier? Dan heeft u op dit moment een contract voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat u het contract altijd op kan zeggen, rekening houdende met een opzegtermijn van dertig dagen. Kijk goed naar de afloopdatum van uw contract. Wanneer u 'te vroeg' overstapt kan uw huidige energieleverancier u een opzegvergoeding in rekening brengen en loopt u wellicht uw welkomstpremie zoals een bonus of korting mis. Zorg ervoor dat u op het goede moment overstapt, zo komt u niet voor verrassingen te staan. Wij adviseren jaarlijks over te stappen naar een andere energieleverancier. Het voordeel zit voor u dan in de overstapkorting die nieuwe klanten krijgen.

Voorkom het betalen van een opzegvergoeding

Mogelijk bent u bij het overstappen verplicht om een opzegvergoeding te betalen aan uw huidige energieleverancier. Dit is een 'boete' die u moet betalen omdat u uw energiecontract eerder opzegt dan de einddatum op uw contract. Uw huidige energieleverancier mag dit voor gas en voor elektriciteit aan u vragen. Als u met allebei stopt, betaalt u dus maximaal het dubbele bedrag. Zoek daarom voor de daadwerkelijke overstap goed uit waar u als consument recht op hebt. Zo voorkomt u een boete wegens contactbreuk.

Kies voor één leverancier

Het is niet verplicht, maar meestal wel het meest verstandig: gas en elektriciteit kunt u vaak het voordeligst bij één leverancier afnemen.

Variabel of vast

Het blijft een lastige keuze, kiest u voor een variabel of vast tarief? Beide tarieven hebben voor- en nadelen. Kiest u voor een vast tarief dan heeft u bijvoorbeeld een lange tijd geen omkijken naar uw energiecontract, weet u waar u aan toe bent en betaalt u van een gegarandeerde prijs. Maar wanneer er tussentijdse prijsdalingen plaatsvinden profiteert u hier niet van.

Kiest u voor een variabel tarief dan profiteert u van de geleden energieprijs maar weet u slechts voor een half jaar wat u voor de levering betaalt en kan uw energietarief schommelen.

Bespaar direct op uw energierekening met Energievergelijker.nl

Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals met betrekking tot energie voor u op een rijtje, om zo uw energiekosten laag te houden en het milieu te sparen. Betaal niet te veel voor uw energie en verlaag uw energietarieven door te vergelijken en over te stappen via Energievergelijker.nl

Bespaar
ca €650 per jaar