9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Wat doet een slimme meter?

Onderzoeksbureau USP Marketing Concultancy dook in opdracht van Netbeheer Nederland (de brancheorganisatie van elektriciteits- en gasnetbedrijven) de wereld van de slimme meters. Wat blijkt? Bijna de helft van de Nederlanders weet niet precies waar een slimme meter voor dient. Ruim 50% van de consumenten heeft wel eens gehoord van de slimme meter, maar 46% heeft dit niet.

Inzicht in uw energieverbruik

Een slimme meter is een meter die de meterstanden automatisch doorstuurt naar de netbeheerder. Een slimme meter is voornamelijk een slimme meter omdat het een slimmere oplossing is voor de netbeheerder. Een slimme meter is niet in staat om zelf na te denken en energieverbruik aan te passen. Wel krijgt u door de slimme meter iedere twee maanden een overzicht van uw energieverbruik en geschatte kosten en kunt u daardoor uw energieverbruik aanpassen wanneer dit te hoog blijkt te zijn.

Op afstand uitgelezen

De slimme meter bestaat uit twee meters: een digitale elektriciteitsmeter en een gasmeter. Deze meterstanden worden door de slimme meter iedere twee maanden op afstand uitgelezen door uw netbeheerder en doorgegeven aan uw energieleverancier. De gegevens uit de slimme meter worden (zonder uw nadrukkelijke toestemming) nooit met derden gedeeld. Dit is vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Koppeling met andere diensten

De nieuwe meter kan worden gekoppeld aan een app. Hierdoor is het mogelijk om uw verbruik continu in de gaten te houden. Zo kunt u gemakkelijk energie besparen. Ook kan de meter aan andere diensten gekoppeld worden. Zo kunnen meterstanden automatisch worden doorgegeven, zonder dat er nog een meteropnemer aan de deur staat of dat je die standen zelf moet doorgeven. Dat is ook het geval bij een verhuizing of wanneer iemand van energieleverancier wisselt.

Grotere betrouwbaarheid

De slimme meter zorgt ook voor grotere betrouwbaarheid en betaalbaarheid van de energievoorziening. "Door het energienet tot in de haarvaten van het net slimmer te maken, kunnen vraag en aanbod van energie beter op elkaar worden afgestemd", zegt een woordvoerder van Netbeheer Nederland. "Dat is hard nodig omdat steeds meer mensen zelf energie opwekken, onder meer via zonnepanelen. Ook ontstaan er nieuwe vormen van energieverbruik, zoals de elektrische auto en fiets."

Direct besparen op uw energierekening

Als onafhankelijke energieadviseur zet Energievergelijker.nl de meest aantrekkelijke deals met betrekking tot energie voor u op een rijtje, om zo uw energiekosten laag te houden en het milieu te sparen.

Uit onderzoek blijkt dat de Nederlander ongeveer 450 euro kan besparen als hij of zij de juiste energieleverancier weet te vinden. Het voordeel loopt in sommige gevallen zelfs op tot 550 euro! Zien hoeveel u kunt besparen op uw huidige energieuitgaven? Energievergelijker.nl toont eenvoudig en overzichtelijk de aanbieding met de goedkoopste energie van dit moment. Energie vergelijken is helemaal niet lastig en u kunt direct overstappen.

Betaal ook niet langer teveel voor uw energie en verlaag nu uw energietarieven.

Bespaar
ca €650 per jaar