Zelf energie opwekken

Zonne energie
In het geval van zonne-energie wordt energie opgewekt met behulp van zonnecollectoren of zonnepanelen. In zonnecollectoren zitten buizen waar water door loopt. Dit water wordt opgewarmd door de zon en vervolgens opgeslagen in een zonneboiler. Een zonneboiler, vergeleken met een elektrische boiler, levert tot €175,- per jaar besparing.

Zonnepanelen daarentegen bestaan uit zonnecellen die vaak zijn gemaakt van silicium. Silicium is een halfgeleider, die zelfs bij kamertemperatuur al geleidend wordt. In de zonnecellen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Een omvormer zet deze energie om in wisselstroom.
Vier zonnepanelen leveren je een besparing op van zo'n €75,- per jaar. Als je gebruik maakt van dag/nacht tarief (vanaf 01-01-2015: normaaltarief en daltarief), dan valt de besparing nog hoger uit. Zonnepanelenomvormers en montagematerialen kun je zelf aanschaffen in onze energiebespaarshop.

Wil je voordelig zonnepanelen laten installeren? Schrijf je dan in op onze zonnepanelencollectief.

Aardwarmte
Een warmtepomp verwarmt of koelt een woning op een duurzame manier door gebruik te maken van grond- en oppervlaktewater of lucht. Een warmtepomp kan je tot tot enkele honderden euro's per maand besparing opleveren en energieopwekking middels een warmtepomp is natuurlijk een 'groene' manier om energie te verkrijgen! Zie voor meer informatie  energieverbruiker/warmtepompen.

Windmolens
Onderstaande bedrijven leveren windmolens aan particulieren en zakelijke afnemers:

Mecal
Offshore Windpowercentre