9,2
2125 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2125 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Zachte winter, dus geld terug van je energiemaatschappij?

De winter is tot dusver bijzonder zacht. Sterker nog, al maanden is de temperatuur niet onder de 10 graden geweest. Ook de komende wintermaanden lijkt het niet heel koud te worden. Gunstig voor je energierekening, want daar ga je waarschijnlijk flink op besparen.

Zachte winters zijn zacht voor de portemonnee. Tenminste, als het op energie aankomt. Zelfs als je nu veel thuiswerkt, hoef je straks niet per se bang te zijn voor een hoge energierekening. “In tegendeel: op dit moment krijgt een ruime meerderheid van onze klanten een bedrag terug op de energierekening. In veel gevallen een klein bedrag, maar geld terug is altijd fijn, niet waar”, aldus Robert Portier, woordvoerder bij Vattenfall.

Hoeveel bespaar je dan?

Hoeveel geld je als energieconsument precies terugkrijgt, is lastig te zeggen, aldus Portier. Zoveel huishoudens, zoveel contracten. En die verschillen van elkaar. De besparing op de energierekening is daardoor voor iedereen anders. Toch is een schatting wél te maken.

Ook energiebedrijf Essent voorspelt vanwege de warme winter een lagere energierekening. De energieleverancier deed een onderzoek naar de mogelijke besparing. Zo’n 60 procent van het totale verbruik aan aardgas vindt plaats in de winter. Dan wordt er immers het meest verwarmd. In de eerdere zachte winter van 2015-2016 werd er zo’n 25 procent minder energie gebruikt. Omgerekend komt dit voor een gemiddeld gezin op een totale besparing van zo’n 150 euro.

Besparing op besparing

De kans dat de besparing deze winter nog wat groter is, lijkt aannemelijk. Dat zit hem in de combinatie coronacrisis en lage gasprijzen. In de coronatijd is de energievraag gedaald. Door de lage olieprijzen zijn ook de gasprijzen gedaald. Een warmere winter, lagere gasprijzen: lagere energierekening.

Je voelt hem misschien al aankomen… maar omdat we je een nóg lagere energierekening gunnen: een tip. Vergelijk juist nú energieleveranciers. Want een warme winter plus lagere gasprijzen plus een voordelige energiecontract is maximaal besparen. Doen dus!

Bespaar
ca €650 per jaar