woensdag 19 april 2017

Let op: valse telefonische werving uit naam van Energievergelijker.nl

Sinds enige tijd worden consumenten uit naam van Energievergelijker.nl telefonisch benaderd en via deur tot deur verkoop met een aanbod voor een energiecontract. 

Let op: wij werven nooit op deze manier. Energievergelijker.nl is een onafhankelijke vergelijkingswebsite en doet niet aan telefonische verkoop of colportage. 

 

Bent u onlangs ingegaan op een aanbod uit onze naam, dan willen wij u er via deze weg op wijzen dat u een wettelijke bedenktijd heeft van veertien kalenderdagen. Heeft u ‘ja’ gezegd maar heeft u hier later spijt van gekregen, dan kunt u het contract dus binnen veertien dagen annuleren bij de energieleverancier waarbij u het contract heeft afgesloten. 

 

Graag ontvangen wij meer informatie van consumenten die telefonisch zijn benaderd door iemand die aangaf uit onze naam te handelen. Bent u onlangs ongevraagd telefonisch benaderd door iemand van Energievergelijker.nl, laat het ons dan weten. Wat wij graag willen weten is de naam van de partij die zich voordoet als de Energievergelijker.nl, een voorbeeld van de bevestigingsmails die u na de overstap hebt ontvangen, de leverancier die aanbevolen wordt en de regio waarin u bent gebeld. Alle informatie is welkom, zodat wij direct actie kunnen ondernemen. 

Let op: stap niet over via deur- of telefoonverkopers, maar stap liever over via onafhankelijke vergelijkingswebsites, zoals:

Pricewise.nl
Easyswitch.nl
Gaslicht.com
Energieleveranciers.nl
Energievergelijker.nl