9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Kernenergie als bron voor stroomlevering: Nieuwe interesse wereldwijd

De afgelopen jaren is er een groeiende interesse in kernenergie als bron voor de stroomlevering. Hoewel kernenergie in het verleden omstreden is geweest vanwege veiligheidsrisico's na de kernrampen van Tsjernobyl en Fukushima en de problemen met het opslaan van nucleair afval, zien veel landen nu kernenergie als een effectieve manier om hun energiebehoefte te vervullen en hun CO2-uitstoot te verminderen.

Nieuwe kerncentrales in aanbouw

Op dit moment zijn er wereldwijd verschillende nieuwe kerncentrales in aanbouw en staan er veel meer gepland. In totaal zijn er momenteel ongeveer 50 kerncentrales in aanbouw in 15 verschillende landen, waaronder China, India, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten. China is momenteel de grootste bouwer van nieuwe kerncentrales, met ongeveer 17 reactoren in aanbouw.

Geplande kerncentrales

Daarnaast zijn er nog eens meer dan 100 kerncentrales gepland in 20 verschillende landen. Dit omvat onder andere nieuwe centrales in Polen, Saoedi-Arabië en Vietnam.

Veiligheidszorgen en duurzaamheid

Hoewel er veelbelovende ontwikkelingen zijn op het gebied van kernenergie, zijn er nog steeds zorgen over de veiligheid van kerncentrales en de opslag van nucleair afval. Het is belangrijk dat landen die overwegen om nieuwe kerncentrales te bouwen, ervoor zorgen dat ze voldoen aan strenge veiligheidsnormen en investeren in veilige opslag van nucleair afval.

Conclusie

Al met al is het duidelijk dat kernenergie wereldwijd steeds populairder wordt als bron voor de stroomlevering. Het is aan landen om ervoor te zorgen dat deze ontwikkeling op een veilige en duurzame manier plaatsvindt.

Geschreven door René

bronvermelding:


• World Nuclear Association: https://www.world-nuclear.org/information-library/current-and-future-generation/plans-for-new-reactors-worldwide.aspx
• International Atomic Energy Agency: https://www.iaea.org/resources/statistics/power-reactor-information-system-pris/pris-home
• Nuclear Energy Institute: https://www.nei.org/resources/statistics/reactor-status-summary

Bespaar
ca €650 per jaar