Subsidie zonnepanelen zakelijk

Wanneer u overweegt zonnepanelen aan te schaffen voor uw bedrijf of organisatie, dan bent u aan het juiste adres bij Energievergelijker.nl. Via ons kunt u eenvoudig uw zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpe prijs. Ook kunt u profiteren van diverse subsidies. Het is voor de overheid zeer van belang om particulieren en bedrijven te stimuleren om duurzame energie te overwegen. Het doel van de overheid is om in 2020 in totaal 16 procent van alle energie opgewekt te hebben uit duurzame bronnen. Om die reden komt ook u in aanmerking voor een subsidie. Wij informeren u graag over een subsidie voor zonnepanelen voor zakelijk gebruik.

Kleine investeringen

Over kleine investeringen kunnen ondernemingen subsidie krijgen, de zogenaamde Kleine Investeringsafstrek (KIA). Als een zonne-energie installatie niet meer kost dan € 55.248 kunt u 28 procent fiscale korting krijgen op de aanschafkosten. Als de kosten tussen de € 55.248 en de € 102.311 liggen krijgt u € 15.470 fiscale korting. Lees meer over de investeringsaftrek.

Verder kunt u bij de aanschaf van een zonne-energie installatie 41,5 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dit is de zogenaamde Energie investeringsaftrek (EIA). Meer weten over deze regeling? Lees hier alles over de EIA. Goed om te weten: de Kleine Inversteringsaftrek (KIA) is altijd te combineren met de Energie Investeringsaftrek (EIA)!

Als zonnepanelen asbesthoudende daken vervangen

Wanneer asbesthoudende daken worden vervangen in combinatie met het plaatsen van zonnepanelen, kan er gebruikt gemaakt worden van de regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA). Dit is mogelijk onder strikte voorwaarden. Lees alle voorwaarden daarom rustig door.

Lokale regelingen subsidie zonnepanelen

Naast bovengenoemde regelingen gelden er vaak ook regionale regelingen, die per provincie verschillen. Bent u benieuwd of er in uw regio een regionale subsidieregeling is? Als u zich bij ons hebt aangemeld helpen wij u graag verder om uit te zoeken welke subsidie precies van toepassing is op uw situatie. Let op: de genoemde subsidies kunnen inmiddels zijn afgeschaft. Op de pagina's waarnaar wordt verwezen vindt u meer informatie. Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen? Gebruik onze tool en plaats uw aanvraag. Wij adviseren u graag over de beste oplossing voor uw dak.