Subsidie zonnepanelen zakelijk

Wanneer je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen voor je bedrijf of organisatie, dan ben je bij Energievergelijker.nl aan het juiste adres. De overheid probeert op verschillende manieren particulieren en bedrijven te stimuleren om duurzaam met energie om te gaan. Daarom verstrekt de overheid diverse subsidies voor het gebruik van duurzame energie. De overheid wil namelijk in 2020 in totaal 16 procent van alle energie opgewekt hebben uit hernieuwbare bronnen. Zonne energie is hier één van. Indien je van mening bent ook in aanmerking te kunnen komen voor een dergelijke subsidie voor zonnepanelen, informeren wij je graag over de verschillende mogelijkheden. 

Kleine investeringen

Als onderneming kun je subsidies ontvangen over kleine investeringen, de zogenaamde Kleine Investeringsafstrek (KIA). Als een zonne-energie installatie niet meer kost dan €55.248, kun je 28 procent fiscale korting krijgen op de aanschafkosten. Als de kosten tussen de €55.248 en de €102.311 liggen, krijg je €15.470 fiscale korting. Lees hier meer over de investeringsaftrek.

Verder kun je bij de aanschaf van een zonnepanelen 41,5 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Dit is de zogenaamde Energie investeringsaftrek (EIA). Meer weten over deze regeling? Lees hier alles over de EIA. Goed om te weten: de Kleine Inversteringsaftrek (KIA) is altijd te combineren met de Energie Investeringsaftrek (EIA)!

Als zonnepanelen asbesthoudende daken vervangen

Wanneer asbesthoudende daken worden vervangen in combinatie met het plaatsen van zonnepanelen, kan er gebruikt gemaakt worden van de regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA). Dit is mogelijk onder strikte voorwaarden. Lees alle voorwaarden daarom rustig door.

Lokale regelingen subsidie zonnepanelen

Naast bovengenoemde regelingen zijn er vaak ook regionale regelingen van toepassing, die per provincie verschillen. Wil je weten welke regelingen er in jouw regio gelden? Nadat je je hebt aangemeld bij ons, helpen wij je graag verder om uit te zoeken welke subsidie precies van toepassing is op jouw situatie.

Let op: de genoemde subsidies kunnen inmiddels zijn afgeschaft. Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van zonnepanelen? Gebruik onze tool en plaats je aanvraag. Wij adviseren je graag over de beste oplossing voor je dak!