Energie in Maastricht

Woon je in Maastricht en ben je van plan om te switchen van energieleverancier? Bekijk hier alle energie-informatie over de plaats en vind de goedkoopste energieleverancier voor Maastricht!

Energie vergelijken in Maastricht

Goedkope energie vergelijken in Maastricht? Op Energievergelijker.nl maak je eenvoudig een energievergelijk om het aanbod van leveranciers in Maastricht naast elkaar te leggen en direct je overstap in gang te zetten. 

Netbeheerder gas en stroom in Maastricht

De netbeheerder in Maastricht is Enexis. Zij draagt zorg voor het vervoer van gas en elektriciteit. Iedereen in Maastricht heeft dezelfde netbeheerder, deze kun je niet zelf kiezen. De netbeheerder onderhoudt het energienetwerk in onder meer de provincie Limburg en is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van het stroom- en gasnetwerk in deze regio. Hierbij kun je ook denken aan het plaatsen van energiemeters en het oplossen van storingen binnen het netwerk. Ook is Enexis o.a. voor inwoners van Maastricht het aanspreekpunt voor vragen over de energiemeter of aansluiting.

Maastrichtse Energie Akkoorden (MEA)

Als gemeente streeft Maastricht ernaar om klimaatneutraal te zijn. Dat doet ze door allerlei wegen te bewandelen onder de noemer #missionzeromaastricht, in samenwerking met bedrijven, organisaties en inwoners. Het Maastrichts Energie Akkoord (MEA) is daarvan onderdeel. Er staan acties en afspraken in opgenomen die de omschakeling naar duurzame energie en de terugdringing van de CO2-uitstoot dienen te versnellen.