
De Groene Belangenbehartiger is een dienstverlenend bedrijf, dat zich richt op de agrarische sector. De wortels van DGB liggen dan ook in de agrarische sector. Het bedrijf staat voor een persoonlijke benadering en hoogwaardige klantenservice.
De Groene Belangenbehartiger is een dienstverlenend bedrijf, dat zich richt op de agrarische sector. De wortels van DGB liggen dan ook in de agrarische sector. Het bedrijf staat voor een persoonlijke benadering en hoogwaardige klantenservice.
Met een persoonlijke insteek en medewerkers die kennis hebben van de agrarische sector, streeft DGB er naar om goedkope energie te leveren en klanten te helpen met het zelf opwekken van energie. Het doel hierbij is om agrarische bedrijven de komende jaren CO2-neutraal te maken. Door de hoeveelheid zonnepanelen af te stemmen op het verbruik worden bedrijven aangespoord om hun eigen energieproducent te vormen.
Op dit moment wordt de energie van DGB grotendeels opgewekt uit biomassa; maar liefst 79% van de elektriciteit is hieruit afkomstig. De overige 21% wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen als kolen en aardgas. De Groene Belangenbehartiger wil de energieproductie in de komende jaren groener en duurzamer maken, maar kan op dit moment nog niet worden gezien als een hele duurzame energieleverancier.
Wil je overstappen naar de energie van De Groene Belangenbehartiger, maar ben je benieuwd naar de ervaringen van andere klanten? Bekijk dan eens de recensies die wij hebben verzameld van andere DGB klanten. Deze beoordelingen geven je een goed beeld over je nieuwe energieleverancier.
Heb je al ervaring met deze energieleverancier? Help anderen met het overstappen naar de juiste leverancier door het beoordelingsformulier in te vullen. Iedere vorm van input wordt op prijs gesteld.
Profiteren van speciale acties en welkomstkortingen? Door ieder jaar opnieuw te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting heb je hier dus ook ieder jaar weer profijt van. Via Energievergelijker kun je namelijk ieder jaar opnieuw een vergelijking maken en overstappen naar het meest voordelige contract. Energieleveranciers moeten met elkaar concurreren om zo hoog mogelijk uit te komen in de ranglijst van de vergelijker: dit levert vaak mooie welkomstkortingen en actietarieven op die niet je op de website van de leverancier tegenkomt.
De Groene Belangenbehartiger biedt verschillende contracten aan: 1 jaar vast, 2 jaar vast, 3 jaar vast of variabel.
• 1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs.
• 2 jaar vast: dit contract biedt je vaste energieprijzen gedurende twee jaar. Je hebt geen last van schommelende energieprijzen, maar je kunt twee jaar lang niet overstappen van energieleverancier.
• 3 jaar vast: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt.
• Variabel contract: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Dit geeft je de mogelijkheid om te profiteren van lage energieprijzen bij een daling, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen stijgen.
Ben je op dit moment klant van De Groene Belangenbehartiger, maar wil je dit opzeggen? Wanneer je via onze overstapmodule voor een nieuwe energieleverancier kiest, wordt het opzeggen van je contract en het overstappen verder uit handen genomen. Daarnaast krijg je ook direct de beste aanbieding. Zo heb je in één klap de overstap geregeld én de beste deal gescoord. Zo geregeld.
De Groene Belangen Behartiger heeft ook voor de zakelijke klant aantrekkelijke contracten. Er zijn vaste contracten met een looptijd van 1,2 of 3 jaar. Daarnaast komen bedrijven in aanmerking voor keurmerken omtrent duurzaamheid en kwaliteitseisen doordat DGB voornamelijk gebruik maakt van groene stroom opgewekt uit biomassa. Ook is het mogelijk om via deze partij te investeren in zonnepanelen. Bekijk de laatste prijzen in onze vergelijker.
Overstappen? Check eerst of het contract bij je huidige leverancier een opzegtermijn clausule bevat en voorkom een opzegtermijn boete. Ben je nog niet eerder overgestapt? Dan kun je altijd kosteloos overstappen. Loopt je contract nog een half jaar? Dan sluit je nieuwe contract hier op aan. Loopt je contract nog langer door dan zes maanden, dan gaat je nieuwe contract wel meteen in maar wordt er door de meeste leveranciers wel een opzegtermijn boete in rekening gebracht.
Verhuisplannen? Je kunt er voor kiezen om je energiecontract te beëindigen, het contract te laten overnemen door de volgende bewoner, of om het contract mee te nemen naar je nieuwe adres. Onze energievergelijker geeft je de mogelijkheid om aan te geven of je binnenkort gaat verhuizen, of onlangs bent verhuisd. Je kunt meteen je nieuwe adres opgeven en de datum kiezen waarop De Groene Belangenbehartiger energie moet gaan leveren op het nieuwe adres.
Contact opnemen met De Groene Belangenbehartiger kan via onderstaande contactgegevens:
E-mail: info@dgbenergie.nl
Telefoonnummer: 0523 – 683339
Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur
Website: www.dgbenergie.nl
Uit het stroometiket van De Groene Belangenbehartiger blijkt dat de geleverde elektriciteit voornamelijk is opgewekt met behulp van de volgende energiebronnen :
Door de stroometiketten met elkaar te vergelijken, kun je nu dus nóg beter een keuze maken uit de meest groene energieleveranciers.
Het stroometiket van De Groene Belangenbehartiger laat zien op welke manier hun stroom wordt opgewekt. Ieder jaar moet het energiebedrijf kunnen aantonen hoe de elektriciteit die zij levert is opgewekt. Hiervoor wordt het stroometiket gebruikt. Dit is het etiket voor het gehele concern. Op een stroometiket staat de samenstelling van de elektriciteit vermeld.
Elektriciteit wordt op verschillende manieren opgewekt. Een groot aantal energiebedrijven verbrandt aardgas en/of kolen. Er worden de afgelopen jaren echter steeds vaker meer duurzame methoden toegepast, zoals windenergie, waterkracht en andere milieuvriendelijkere methoden om stroom te genereren. In de stroometiketten van de energieleveranciers zie je vaak een mix terug van fossiele brandstoffen en duurzame energiebronnen.
Op de website van Energievergelijker vind je de belangrijkste informatie over de verschillende energieleveranciers, en dus ook de bijbehorende stroometiketten. Misschien verkeer je in de veronderstelling dat je momenteel groene stroom afneemt, maar blijkt het aandeel daarvan slechts beperkt te zijn. En hoe doet die andere leverancier het waarnaar je misschien wil overstappen? Als je gaat vergelijken zul je zien dat er behoorlijk wat verschillen kunnen zitten in de herkomst van de geleverde stroom. Vergelijken en overstappen is zo gebeurd, maar het is dus helemaal niet verkeerd om kort de stroometiketten te vergelijken voor een nog betere beoordeling.