9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Energieleverancier Energiedirect

Energiedirect.nl is de prijsvechter van Essent. Energiedirect.nl levert al sinds 2002 energie aan 700.000 klanten tegen scherpe tarieven.

 

Over Energiedirect.nl

Energiedirect.nl levert energie aan zo’n 350.000 Nederlandse huishoudens. Omdat bij Energiedirect.nl alles online geregeld wordt, kunnen ze de tarieven laag houden, is er altijd overzicht over de stand van zaken en bieden ze ondersteuning door middel van deskundig advies waar nodig. Voor een overzicht kun eenvoudig op je persoonlijke pagina bij Energiedirect.nl inloggen. Bij Energiedirect zijn vaste klanten net zo belangrijk als nieuwe klanten.

Energiedirect.nl levert zowel groene- als grijze stroom. De groene stroom van Energiedirect.nl bestaat uit windenergie en waterkracht, opgewerkt buiten Nederland. Omdat Energiedirect.nl ook grijze energie levert aan klanten, behoort de energieleverancier niet tot de meest duurzame energieleveranciers.

Ervaringen met Energiedirect.nl

Heb je besloten om over te stappen naar Energiedirect? Of toch liever eerst de ervaringen van hun huidige klanten inzien? Dat kan! Op deze pagina hebben wij een aantal ervaringen van verschillende klanten verzameld om je te kunnen voorzien van de meest compleet mogelijke informatie. Zelf een beoordeling over Energiedirect achterlaten? Vul dan het beoordelingsformulier in en help toekomstige klanten met overstappen naar de juiste leveranciers.

Welkomstkortingen en actietarieven

Welkomstkortingen en actietarieven ontvang je uitsluitend via energievergelijkingssites als Energievergelijker. Energieleveranciers concurreren namelijk met elkaar om zo hoog mogelijk uit te komen in de ranglijst van de vergelijker: dit levert vaak mooie welkomstkortingen en actietarieven op. Kortingen die je niet terugvind op de website van de energieleverancier. Wij raden dan ook aan om ieder jaar een andere energieleverancier te kiezen, zo ben je altijd verzekerd van de goedkoopste stroom.

Energiecontracten Energiedirect.nl

Energiedirect.nl  werkt met vaste- en variabele energiecontracten. Je kunt kiezen voor een contract van één of drie jaar met een vast tarief: Helder 1 jaar of Helder 3 jaar. Je kunt echter ook kiezen voor een Modelcontract, zodat je altijd het actuele tarief betaalt. Met het actuele tarief wordt bedoeld dat je om het half jaar de nieuwe, actuele prijs betaalt voor energie.

    •    1 jaar: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar. .
    •    3 jaar: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast.
    •    Model contract: bij dit flexibele contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Je profiteert dan van lage energieprijzen wanneer de prijzen zakken, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen weer stijgen. Een flexibel contract is daarentegen wel ten alle tijden opzegbaar.

Zakelijke energiecontracten 

Energiedirect biedt de kleine of middelgrote een passend energiecontract aan. Hierbij gebruik je uitsluitend groene stroom voor een voordelige prijs. Geef de energiegegevens van jouw bedrijf door om achter het beste aanbod te komen. In onze energievergelijker kun je ook jouw voorkeur als zakelijke klant doorgeven, wij bekijken dan welk energiepakket het beste bij jou past.

Energiedirect.nl opzeggen en overstappen

Niet tevreden als klant van Energiedirect? Wil je liever overstappen naar een andere energieleverancier? Maak dan gebruik van onze online overstapmodule. Hier kun je alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Geen gedoe met het opzeggen van je huidige contract: als je overstapt naar een andere leverancier, dan zegt deze het contract bij je huidige leverancier op. Zo hoef je hier er zelf geen tijd en energie meer aan te besteden, wel zo handig.

Opzegtermijn

Je kunt bij het afsluiten van een contract vaak kiezen tussen een contract van één, twee of drie jaar. Gedurende de contracttijd kun je niet zomaar overstappen. Indien je toch eerder wilt overstappen, moet je waarschijnlijk een opzegvergoeding betalen. Na afloop van een contractperiode wordt deze vaak stilzwijgend verlengd en daarmee omgezet in een onbepaald tijdscontract. Dit contract kun je wel opzeggen zonder een opzegvergoeding te hoeven betalen. Heb je een overeenkomst voor onbepaalde tijd? Dan hoef je alleen rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen.

Verhuizing doorgeven

Ga je verhuizen? Dan kun je er voor kiezen om je energiecontract te beëindigen, over te laten nemen of om het contract mee te nemen naar je nieuwe adres. Als je je contract van Energiedirect.nl mee wil nemen naar je nieuwe adres, is het zaak om ervoor te zorgen dat je minimaal 14 dagen van te voren de verhuizing doorgeeft aan Energiedirect.nl. Onze overstapmodule geeft je de mogelijkheid om aan te geven of je binnenkort gaat verhuizen, of onlangs bent verhuisd. Hierbij kun je bijvoorbeeld een datum in de toekomst opgeven, waarop Energiedirect.nl energie moet gaan leveren op je nieuwe adres.

Contactgegevens en telefoonnummer Energiedirect.nl

Telefoonnummer: 0900 – 3347328
Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur
Website: www.energiedirect.nl

Gemiddelde beoordelingen
3,6 uit 10
Klachtenafhandeling
Bereikbaarheid
Klantenservice
Prijs product
Energierekening
Overstapproces
Beoordeling van Carlijn Postma
3,7 uit 10

Een voorlopige beoordeling: ik ben net overgestapt van Essent naar Energiedirect, omdat deze ongeveer € 130 per jaar goedkoper is. Communicatie van Energiedirect was heel helder, ook het online systeem waar je je gegevens en je meterstanden kunt invullen ziet er goed uit. Nu de jaarafrekening in maart afwachten...

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van L.C. van der Esch
4,8 uit 10
Ben overgekomen van oxio. Concurerend tarief. Fijne app. Even misverstand over teruglevering zonnepanelen. Netjes en adequaat opgelost, via de chat in de app. Lijkt mij een prima bedrijf. Bravo.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Michelle Kuppen
3 uit 10

Alles prima! Heel tevreden.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van martin
3 uit 10

prettige klantenservice die meteen met je meedenken en een oplossing zoeken. Jammer dat je als klant niet in aanmerking komt voor de zogenaamde "welkomstpremies". Reden genoeg voor mij om momenteel over te stappen naar een goedkopere aanbieder.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Erwin baten
3 uit 10
overgestapt van FENOR naar energiedirect. Hebben niet gewacht tot mijn jaarcontract was afgelopen en moet 100 euro boete betalen. Heb 2 dagen voor mijn contract in ging contact gehad met energiedirect en zij zouden de boete betalen. Heb nu contact gehad omdat het contract is ingegaan en willen de beloofde boete niet betalen.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van J. Smeding
3 uit 10
Medio 2015 is Energiedirect overgegaan op een nieuw systeem voor versturen van mails naar de klanten. Daardoor krijg ik op mijn mailadres geen mails meer, alleen wel de vraag om de meterstanden door te geven. Diverse malen heb ik klantenservice benaderd, maar zij komen niet verder dan dat ik een nieuw mailadres moet nemen. Hun kracht - alles digitaal - is dus tevens hun zwakte, want daardoor blijf ik verstoken van alle informatie van Enerdiedirect. Ook bv jaarverbruiken, contractinformatie, enz zijn voor mij niet meer bereikbaar. Zeer slechte klantenservice. Ik ben genoodzaakt elders een energiecontract af te sluiten.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Charleen van der Vechte
4 uit 10

Fijne energieleverancier met een goede prijs. Altijd een goede welkomsactie voor nieuwe klanten.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Lisette
3,3 uit 10
Prima leverancier. Openingstijden klantenservice (geopend op werkdagen tot 16:00) is voor de werkende medemens wat summier. Opzegproces verliep soepel zonder al te veel gedoe.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Lars
4,6 uit 10
Energiedirect is top. Van begin tot einde levering alles volgens het boekje verlopen. Volgend jaar zal ik bij het vergelijken zeker uitkijken om weer terug over te stappen. Mensen moeten in het algemeen niet klagen over dure eindafrekeningen als zij van te voren niet goed hun meter standen bijhouden/doorgeven en zich te laag inschalen. Via de app die zeer toegankelijk is kun je van dag tot dag je verbruik in zien. Ikzelf was sceptisch in het begin, maar de algehele ervaring en goed inzicht van mijn verbruik heeft dat beeld al gauw weten te veranderen. De vaste leveringskosten zijn vaak belangrijker dan de welkomstbonus. Misschien moet men hier eens wat meer naar kijken. Dan hetgene wat ze via vergelijkingssite's als welkomstbonus kunnen krijgen. Goed rekenen en controleren. Dan gaat er vrijwel niks fout.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van E. Poortvliet
3,2 uit 10
Sinds maart maak ik gebruik van Energiedirect. Op basis van de afgelopen jaren heb ik mijn verbruik van gas (1500m3) en elektriciteit (4000kWh), maar ook teruglevering (3000kWh), ingevuld. Het irritante is dat ik nu maandelijks een bericht krijg dat men verwacht dat ik €150,- zal moeten bijbetalen op de jaarrekening. Ik heb besloten om dat eens uit te zoeken maar kan nergens een aanleiding vinden voor deze constatering. Ook de prognoses van Energiedirect zelf, qua verbruik en teruglevering blijven conform de ingeschatte cijfers. Dit gedrag van de leverancier maakt mij nerveus en doet mij afvragen of de tarieven in het contract wat ik heb afgesloten wel worden nageleefd aangezien de verbruikscijfers gelijk zijn. Controle is lastig en daarom ben ik mijn eigen meter maar gaan uitlezen.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
1
Best beoordeeld
 • 1Pure Energie
 • 2Noordhollandse Energie Cooperatie
 • 3Engie
 • 4Powerpeers
 • 5Essent
Alle beoordelingen
Bekijk de top 5 goedkoopste energieleveranciers
 • logo Qwint
 • logo EnergieDirect
 • logo Pure Energie
 • logo United Consumers
 • logo Qurrent
 • logo Budget Energie
 • logo NEM
 • logo
 • logo Oxxio
 • logo Eneco
 • logo
 • logo DGB Energie
 • logo Vandebron
 • logo Essent
 • logo Delta
 • logo Innova Energie
 • logo Vattenfall
 • logo Greenchoice
 • logo Atoomstroom
 • logo Engie
 • logo Main Energie
 • logo Anode