9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Eneco energieleverancier

“Duurzame energie voor iedereen” zo luidt de missie van Eneco. Eneco is van de vijf grootste internationale energieleveranciers het meest duurzaam. Of je nu bewust op zoek bent naar groene energie, of gewoonweg een lage energierekening wilt hebben, Eneco behandelt elke klant individueel om samen naar een duurzame toekomst toe te werken.

 

 

Over Eneco Energie

Eneco heeft het groenste energie investeringsbeleid van de grotere energiebedrijven. Eneco maakt geen gebruik van kernenergie of van kolengestookte centrales, maar investeert juist in energiebesparing, wind- en zonneprojecten en biomassa. De duurzaam opgewekte energie wordt verder aangevuld met energie die is opgewekt in gascentrales. Eneco streeft er naar om een volledig duurzame koers te volgen. De groeiende vraag naar groene energie hoopt Eneco te ondervangen door te investeren in Europese initiatieven, bijvoorbeeld windenergie in Groot-Brittannië en zonne-energie in Frankrijk.

Ervaringen met Eneco Energie

Wil je overstappen naar de energie van Eneco en ben je benieuwd naar de ervaringen van andere klanten? Bekijk dan eens de recensies die wij hebben vergaard van andere Eneco consumenten. Zo zie je in een oogopslag alles van je nieuwe energieleverancier, alvorens je overstapt. Heb je zelf ervaring met deze energieleverancier? Deel deze dan met anderen door het beoordelingsformulier in te vullen. Jouw input wordt enorm gewaardeerd.

Welkomstkortingen en actietarieven

Wil jij de allergoedkoopste energie, dan raden wij je aan ieder jaar opnieuw te kiezen voor een energieleverancier tegen het actietarief. Actietarieven via vergelijkingssites worden vaak gecombineerd met mooie welkomstkortingen. Zit het contractjaar erop, dan maak je gewoon opnieuw een vergelijking en kies je opnieuw voor een mooie aanbieding.

Energiecontracten Eneco Energie particulier

Eneco werkt met vaste- en variabele energiecontracten. Bij een contract met een vaste energieprijs, blijft je tarief gedurende de contractperiode gelijk. Dit kan voor één of meerdere jaren het geval zijn. E.ON biedt contracten met een vast tarief aan met een contractduur van 1, 2 of 3 jaar. Hoe langer je contract, hoe voordeliger je tarief.


    •    1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar.
    •    2 jaar vast: dit contract biedt je vaste energieprijzen gedurende twee jaar. Je hebt geen last van schommelende energieprijzen, maar je kunt twee jaar lang niet overstappen van energieleverancier. Je kunt dit contract niet tussentijds opzeggen.
    •    3 jaar vast: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast.
    •    Flexibel contract: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Dit geeft je de mogelijkheid om te profiteren van lage energieprijzen bij een daling, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen stijgen. Een flexibel contract is altijd opzegbaar.

Eneco Energie zakelijk

Eneco is er voor zowel de grote als kleine onderneming. Eneco stimuleert haar klanten met de verduurzaming van hun onderneming. Bij de grote klanten ondersteunt Eneco actief de duurzame projecten. 

Voor het MKB zijn er half groene opties. Het gaat hierbij om groene stroom die deels is aangevuld met energie uit aardgas. Zo is er de keuze voor Hollandse Wind of Ecostroom. De contractduur is 1 tot 3 jaar voor een vaste prijs en voor onbepaalde tijd voor een flexibel contract.
Vergelijk alle zakelijke energieprijzen met elkaar om de beste keuze te maken. 

Eneco Energie opzeggen en overstappen

Eneco opzeggen, of juist overstappen naar Eneco? Of toch liever overstappen naar een andere energieleverancier? Je kunt nu gemakkelijk alle andere energieleveranciers vergelijken via onze overstapmodule. Geen gedoe met het opzeggen van je huidige contract: als je overstapt naar een andere leverancier, dan zegt deze het contract bij je huidige leverancier op. Zo hoef je hier er zelf geen tijd en energie meer aan te besteden, wel zo handig.

Opzegtermijn

Je kunt bij het afsluiten van een contract vaak kiezen tussen een contract van één, twee of drie jaar. In die tijd kun je niet zomaar overstappen. Indien je toch wilt overstappen, moet je waarschijnlijk een opzegvergoeding betalen. Na afloop van een contract wordt deze vaak stilzwijgend verlengd en wordt het contract daarmee omgezet in een onbepaald tijdscontract. Dit contract kun je wel opzeggen zonder een opzegvergoeding te hoeven betalen. Heb je een overeenkomst voor onbepaalde tijd? Dan hoef je alleen rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen.

Verhuizing doorgeven

Ga je verhuizen? Dan kun je er voor kiezen om je energiecontract te beëindigen, over te laten nemen door de nieuwe bewoners, of om het contract mee te laten verhuizen naar je nieuwe adres. Onze energievergelijker geeft je de mogelijkheid om aan te geven of je binnenkort gaat verhuizen, of onlangs bent verhuisd. Hierbij kun je bijvoorbeeld een datum in de toekomst opgeven, waarop E.ON energie moet gaan leveren op je nieuwe adres.

E.ON overgenomen door Eneco

Op zoek naar energieleverancier E.ON? Die zul je niet meer terugvinden als zodanig. Dat komt doordaat Eneco Energie de Nederlandse activiteiten van E.ON begin 2018 heeft overgenomen. Voor klanten van E.ON veranderde er weinig, maar officieel werden zij wel klant van Eneco.

Contactgegevens en telefoonnummer Eneco Energie

Wil je contact opnemen met Eneco, dan kan dat via onderstaande contactgegevens.

Telefoonnummer: 0900 – 0201
Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur
Website: http://www.eneco.nl/

Gemiddelde beoordelingen
2,9 uit 10
Klachtenafhandeling
Bereikbaarheid
Klantenservice
Prijs product
Energierekening
Overstapproces
Beoordeling van Yvo
4 uit 10

Overstap is vlekkeloos verlopen en ook flink kunnen besparen. Vooralsnog top!

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van richard van hest
4,2 uit 10
telefonisch benaderd, overstap vlekeloos verlopen, boete is door essent betaald, en goed bereikbaar top bedrijf
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Marcel
3,5 uit 10

Onze regioaanbieder, niks mis mee, maar overstappen loont, en daarom wisselen we ieder jaar...

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Anneliese
4 uit 10

Een fijne energieleverancier, nog nooit problemen gehad bij Eneco. Ben erg tevreden.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Joost de Jong
3,5 uit 10

Wij werden automatisch klant bij koop nieuwe woning, Hiervoor voor een contract loos abonnement hanteren ze redelijke prijzen, Goeie service voor een grote maatschappij. Niet bepaald een prijsvechter.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Anita
3 uit 10
Na onze verhuizing al 3 maanden bezig om het geld van de eindafrekening wat ze op de rekening van de nieuwe bewoners van onze vorige woning hebben gestort terug te krijgen . Ook hadden ze al onze gegevens verwisseld zoals klantnummer en rekeningnummers . We bellen elke week met de klantenservice en worden daar consequent aan het lijntje gehouden . Op onze email 's met klachten wordt helemaal niet gereageerd. Wij gaan zo snel mogelijk overstappen.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Frans V
4 uit 10
Al een paar jaar klant bij eneco. TOP.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Miranda
4,2 uit 10
Goed ben erg tevreden
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Stan
2,5 uit 10
Vervelende verkooptechnieken met valse informatie. Zoeken de randjes van de wet op. Ook de informatie dat de klantenservice klopt niet altijd wat nare verassingen veroorzaakt. Bij deze leverancier is t verstandig om al je vragen schriftelijk te stellen en contracten/voorwaarden goed door te lezen. Concurrenten zijn goedkoper en duurzamer. Heb een flinke boete moeten betalen om er vanaf te komen, maar was het waard.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van D
2 uit 10
Via het ketel comfort abonnement was de monteur langs gekomen voor onderhoud van de CV ketel. Er moest wat vervangen worden, hiervoor gaat de monteur materiaal halen maar komt vervolgens terug zonder het materiaal wat nodig is om al het onderhoud uit te voeren. Vervolgens heeft hij 'geen zin' om een ander deel van het onderhoud te doen, en doet dit vervolgens niet. De besproken kosten voor wat er wel uitgevoerd is was 30 euro en ik krijg een nota van ruim 70 euro. Hierover een klacht ingediend maar wordt steeds van kastje naar de muur gestuurd, beloofd dat ik terug gebeld zal worden maar dit gebeurd niet. Om vervolgens alleen maar te horen dat de nota klopt. Absoluut geen coulance met het feit dat de kosten die besproken waren minder dan de helft van de uiteindelijke nota was. Erg slechte klachten service die beloftes niet na komt en geen begrip voor het probleem toont nog je erin tegemoet wil komen. BELACHELIJK!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Best beoordeeld
 • 1Pure Energie
 • 2Noordhollandse Energie Cooperatie
 • 3Engie
 • 4Powerpeers
 • 5Essent
Alle beoordelingen
Bekijk de top 5 goedkoopste energieleveranciers
 • logo Qurrent
 • logo Delta
 • logo United Consumers
 • logo Eneco
 • logo Pure Energie
 • logo Oxxio
 • logo EnergieDirect
 • logo Engie
 • logo
 • logo Innova Energie
 • logo Vandebron
 • logo Greenchoice
 • logo Main Energie
 • logo Anode
 • logo Vattenfall
 • logo NEM
 • logo
 • logo Atoomstroom
 • logo Budget Energie
 • logo Essent
 • logo Qwint
 • logo DGB Energie