Pure Energie

Pure Energie

Pure Energie geeft je zeven zekerheden, waaronder de groenste stroom van Nederland en het kiezen van de oorsprong van je eigen energie. De Pure Energie tarieven zijn scherp, eerlijk en nog veel meer.

Over Pure Energie

Pure Energie gelooft dat er meer nodig is dan groene energie alleen. Zij wil Nederland mooier maken en noemt het hun Dutch Dream. Deze energieleverancier geeft terug wat zij met hun groene stroom verdient. Zo herinvesteren zij bijvoorbeeld hun winst in nieuwe Hollandse groene projecten. Nieuwe energie geven aan de samenleving, en als het meezit gaat het iedereen voor de wind.

Pure Energie ervaringen

Van plan om over te stappen naar Pure Energie? Maar wil je eerst de ervaringen van huidige klanten van Pure Energie bekijken? Op deze pagina verzamelen we de Pure Energie ervaringen van verschillende klanten om je zo goed mogelijk te informeren.

Wil je zelf een Pure Energie review achterlaten? Deze kun je invullen op het beoordelingsformulier. Je input wordt hartelijk gewaardeerd!

Welkomstkortingen en actietarieven

Door ieder jaar opnieuw te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting, kun je het meest profiteren van speciale acties en welkomstkortingen. Deze welkomstkortingen en actietarieven kun je echter alleen ontvangen via energievergelijkingssites als Energievergelijker. Maak ieder jaar opnieuw een vergelijking en stap over naar het meest voordelige contract via onze energievergelijker. De energieleveranciers concurreren met elkaar om een zo hoog mogelijke notering in de vergelijker te realiseren. Deze website levert jou dus mooie welkomstkortingen en actietarieven op (die niet te vinden zijn op de eigen websites).

Energiecontracten Pure Energie

Het energiecontract dat Pure Energie aanbiedt is een variabele met energietarieven die meebewegen met de marktprijs. Het contract heeft een variabele prijs en een onbepaalde looptijd. De prijzen kunnen in principe slechts op twee momenten in het jaar wijzigen: op 1 januari en op 1 juli

Pure Energie opzeggen en overstappen

Naar Pure Energie overstappen? Of overstappen naar een andere energieleverancier? Je kunt nu makkelijk alle andere energieleveranciers vergelijken met onze overstapmodule. Het opzeggen van je contract kan zonder enige moeite. Het huidige contract wordt opgezegd door de energieleverancier waarnaar je gaat overstappen.

Opzegtermijn

Controleer voordat je overstapt naar een energiecontract van Pure Energie of je nog rekening dient te houden met een opzegtermijn in je huidige contract. Als je nog niet eerder bent overgestapt, kun je kosteloos overstappen. Loopt je contract nog een halfjaar of minder? Dan sluit je contract hier probleemloos op aan. Als je contract nog langer dan zes maanden loopt, dien je misschien nog een opzegtermijnboete te betalen. Wel zo prettig om hier duidelijkheid over te hebben!

Verhuizing doorgeven

Ga je verhuizen of ben je net verhuisd? Dan kun je kiezen je energiecontract te beëindigen, het contract te laten overnemen of het contract mee te nemen naar je nieuwe adres. Met de Energievergelijker heb je de mogelijkheid aan te geven of je binnenkort gaat verhuizen of onlangs bent verhuisd. Je kunt je nieuwe adres invoeren en de datum aangeven waarop je energie wil van Pure Energie op je nieuwe adres.

Contactgegevens en telefoonnummer Pure Energie

Wil je met Pure Energie contact opnemen over een storing of om te vragen hoelang je contract nog loopt? Of heb je klachten over Pure Energie? Dan kun je contact opnemen met het Pure Energie kantoor in Enschede via onderstaande contactgegevens:

E-mail: info@pure-energie.nl
Telefoonnummer: 0800 – 222 88 85
Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag 08:30 tot 17:00 uur
Website: pure-energie.nl

 

Gemiddelde beoordelingen
10 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Erwin de Wolf
10 uit 10
Uitstekende maatschappij. Transparant, heldere nota's en goed zicht op je energie verbruik.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Energiebronnen Pure Energie

Uit het stroometiket van Pure Energie blijkt dat de geleverde elektriciteit  is opgewekt met behulp van de volgende energiebronnen :

  • Wind (99%)
  • Zon (1%)

Door de stroometiketten met elkaar te vergelijken, kun je nu dus nóg beter een keuze maken uit de meest groene energieleveranciers.

Stroometiket

Stroometiket 

Op het stroometiket van een energieleverancier kun je zien hoe de energieleverancier stroom opwekt. Ieder jaar opnieuw moet het energiebedrijf kunnen aantonen hoe de elektriciteit die zij levert tot stand is gekomen. Hier wordt het stroometiket voor gebruikt. Op het stroometiket wordt de samenstelling van de geleverde elektriciteit weergegeven.

De meerderheid van de energiebedrijven verbrandt aardgas of kolen voor de opwekking van energie. Er wordt de afgelopen jaren gelukkig steeds meer gebruik gemaakt van duurzame opwekkingmethodes: windmolens, zonne-energie, of bijvoorbeeld waterkracht. Vaak gaat het echter om een combinatie van mogelijkheden: fossiele brandstoffen, kenenergie en duurzame energiebronnen. 

Stroometiketten vergelijken

Energievergelijker toont per energieleverancier het stroometiket. Zo kun je eenvoudig het stroometiket van je huidige energieleverancier vergelijken met die van andere leveranciers. Is de stroom die je nu afneemt wel daadwerkelijk zo groen? Aan de hand van de stroometiketten kun je zien wat de verschillen tussen de milieuvriendelijke, groene stroomproducten van energieleveranciers zijn.