9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Vandebron energieleverancier

Vandebron biedt alleen energie aan die écht duurzaam is opgewekt op Nederlandse bodem. Goeie energie, noemen ze dat! Al hun energie is afkomstig van lokale wind-, bio- en zonne-energiebronnen. Zo weet je precies waar je energie vandaan komt en waar je geld naartoe gaat. Je stapt zonder gedoe over naar Vandebron en je bent 100% stroomzeker. Al 190.000 huishoudens kozen voor Vandebron en 97% van de klanten beveelt hen aan.

Over Vandebron

Vandebron is een energieplatform met een missie. We brengen vraag en aanbod van goeie energie samen en bieden innovatieve toepassingen waardoor je slimmer met energie kunt omgaan. Zo werken we samen toe naar 100% duurzame energie.

Vandebron is ontstaan vanuit het geloof in positieve verandering. We willen de energiemarkt duurzamer, eerlijker en transparanter maken. Zonder dat je daar veel voor hoeft doen, of voor te laten. We bieden slimme en toegankelijke energietoepassingen die goed zijn voor de wereld én goed zijn voor jou. Want door over te stappen naar écht goeie energie, maak je impact. Hoe meer mensen overstappen, hoe meer impact we maken.

Vandebron wil zo snel mogelijk naar honderd procent duurzame energie. Haar streven is een belangrijke rol te spelen in de transitie naar een autonome energievoorziening. De energieleverancier ziet ondernemen daarbij als de manier om de omslag naar een duurzame economie te versnellen. Om de markt te veranderen begon Vandebron onderop: bij de kleine energieproducten, zoals de boeren, buren en bedrijven die volgens hen het verschil gaan maken. Vandebron begon daarvoor een marktplaats waar lokale energiebronnen zelf hun energie kunnen verkopen en iedereen hun eigen bron kan kiezen.

Vandebron ervaringen

Wil je overstappen naar de energie van Vandebron en wil je graag de ervaringen van andere klanten inzien? Bekijk dan eens de recensies die wij hebben verzameld van andere Vandebron klanten. Zo zie je direct alles wat je moet weten over je nieuwe energieleverancier, voordat je overstapt. Heb je zelf ervaring met deze energieleverancier? Plaats dan je ervaring door het beoordelingsformulier in te vullen. Hiermee help je ook een ander met het overstappen naar de juist leverancier!

Welkomstkortingen en actietarieven

Door ieder jaar opnieuw te kiezen voor een contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting, kun je het meest profiteren van speciale acties en welkomstkortingen. Deze welkomstkortingen en actietarieven kun je echter alleen ontvangen via energievergelijkingssites als Energievergelijker. Je kunt namelijk ieder jaar opnieuw een vergelijking maken en overstappen naar het meest voordelige contract via onze energievergelijker. De energieleveranciers concurreren met elkaar om zo hoog mogelijk in de vergelijker naar voren te komen. Dit levert mooie welkomstkortingen en actietarieven op (die niet te vinden zijn op de eigen websites) waar jij via deze website van profiteert.

Energiecontracten Vandebron

Vandebron biedt verschillende contracten aan: 1 jaar vast of variabel en 3 jaar vast of variabel:

 • 1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs
 • 1 jaar variabel: bij dit contract wijzigen de tarieven twee keer per jaar (in januari en in juli) waarbij de energieprijs door de markt wordt bepaald
 • 3 jaar vast: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt
 • 3 jaar variabel: bij dit contract worden net als bij 1 jaar variabel de tarieven twee keer per jaar gewijzigd op basis van de energieprijs bepaald door de markt

Vandebron opzeggen en overstappen

Ben je momenteel klant van Vandebron, maar wil je je contract opzeggen? Of ben je benieuwd welke energieleverancier het goedkoopst is? Door onze overstapmodule in te vullen kun je eenvoudig zien welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Wanneer je via onze overstapmodule voor een andere energieleverancier kiest, wordt het omzetten van het contract verder helemaal voor je geregeld. Ook ben je er direct van verzekerd dat je de laagste prijs krijgt aangeboden. De overstap wordt hiermee in een keer voor je geregeld én je hebt de beste deal.

Opzegtermijn

Controleer voordat je overstapt naar een energiecontract van Vandebron of je huidige contract een opzegtermijn bevat. Ben je nog niet eerder overgestapt? Dan kun je gewoon kosteloos overstappen. Loopt je contract nog een halfjaar of minder? Dan kan je nieuwe contract hierop aansluiten. Als je contract nog langer dan zes maanden loopt, gaat je nieuwe contract meteen in maar dien je mogelijk nog een opzegtermijnboete te betalen.

Verhuizing doorgeven

Mocht je gaan verhuizen, dan kun je kiezen je energiecontract te beëindigen, het contract te laten overnemen of het contract mee te nemen naar je nieuwe adres. Met de energievergelijker heb je de mogelijkheid aan te geven of je binnenkort gaat verhuizen of onlangs bent verhuisd. Daarbij kun je je nieuwe adres invoeren en de datum aangeven waarop je energie wil van Vandebron op je nieuwe adres.

Contactgegevens en telefoonnummer Vandebron

Wil je contact opnemen met Vandebron over een storing of om te vragen hoelang het contract nog loopt? Dan kun je contact opnemen met Vandebron met behulp van de volgende contactgegevens:

E-mail: [email protected]
Telefoonnummer: 0880 – 444 555
Bereikbaarheid: Maandag t/m donderdag 09:00 tot 21:00 uur. Vrijdag 09:00 uur t/m 17:00 uur. Zaterdag en zondag van 11:00 tot 16:00.
Website: www.vandebron.nl

Gemiddelde beoordelingen
3,2 uit 10
Klachtenafhandeling
Bereikbaarheid
Klantenservice
Prijs product
Energierekening
Overstapproces
Beoordeling van David
5 uit 10
Goede energie maatschappij. Goed geholpen bij de overstap. Geen problemen gehad. Erg goed te woord gestaan door de Customercare afdeling van Vandebron. Warmhartige personen, medelevend en meedenkend. Kan niks anders zeggen dan dat het een fijne nieuwe energiemaatschappij is.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Pieter vd B
4,7 uit 10
Goede maatschappij. Kan veel online zelf regelen en het contact met de dames van de klantenservice was top. Weinig op aan te merken!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Thomas
5 uit 10
Fijne leverancier, 100% groen en Nederlands!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Jan van Sommelier
5 uit 10
Super maatschappij! Top service, dikke vette aanrader!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van thea
1,8 uit 10
geen goede ervaring met van de bron. facturen kloppen niet altijd, reageren niet altijd correct of op tijd, ook niet bij een wijziging aanvraag. ze hebben schulden, staan in het rood en willen niet zeggen of ik mijn voorschotten terug krijg bij een faillissement, krijg van ze geen antwoord of geruststelling. Dat geeft me stress. Ze zijn ook duur, teveel geld ben ik ermee kwijt. Ze kijken helaas niet naar je inkomen en daar de tarieven op baseren, zoals inkomensafhankelijke tarieven. Ze hebben een 088 nummer en dat is ook duur. Ben niet tevreden met deze energieleverancier.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Cees
2 uit 10
Van de Bron is erg traag met het terugbetalen van bedragen na de jaarafrekening. Men beroept zich op een wettelijke termijn en laat die verlopen. Volgens de, wat onbenullige medewerker, is dit de schuld van de banken want geld overmaken kan wel drie dagen duren. Lees de kleine lettertjes eens over wat jou als klant overkomt als je te laat betaald, De prijzen van het verlengingsaanbod zijn hoog en dus niet interessant. GEEN AANRADER DUS.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Jan
2,3 uit 10
Op 2 januari contract afgesloten, ik kreeg het maandbedrag van € 300,00 door (we hebben 20 zonnepanelen op het dak en leven heel zuinig met energie). Ik heb direct op 2 januari een mail gestuurd, dat ik uitleg wilde, niets gehoord. Op 5 januari weer gemaild, weer niets gehoord. Op 9 januari weer een mail gestuurd en bijna 1 uur in de wacht gestaan met de telefoon. Ik heb 9 januari een aangetekende brief met herroeping gestuurd, die is 10 januari aangekomen. 10 januari weer gebeld om te vragen of ze de brief hebben ontvangen. Na 3 kwartier kreeg ik iemand aan de lijn. Ze hadden inderdaad de opzegging ontvangen. Waarom reageren ze dan niet even door het te mailen. Ik vond de telefoniste heel erg kortaf en raffelde alles af, ik kwam er niet eens tussen om iets te zeggen. Ik kreeg wel direct een mail dat het contract was ontbonden. Gelukkig zijn wij er van af, nu dus weer onderzoek doen bij welke leverancier we willen zijn. Afgelopen jaar Engie gehad, het jaar daarvoor Green Choice. Ik denk dat het een van die 2 gaat worden, ik ga niet meer uitzoeken waar het het goedkoopste is, ik wil gewoon goede service en een bedrijf dat ik kan vertrouwen. Voor ons nooit meer Vandebron
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van PeterG
2 uit 10
We hebben sinds mei 2019 vandebron als leverancier. Het lukt hun maar niet om een goede voorspelling te doen van ons verbruik. We hebben in 2018 zonnepanelen geplaatst en het huis geïsoleerd. Dus het verbruik in 2019 zou veel lager zijn dan in 2018. Maar vandebron blijft rekenen met die oude gegevens. Ik heb na ingang van het contract telefonisch kunnen regelen dat het voorschot werd gehalveerd. Voordat het jaarcontract in mei 2020 afliep heeft vandebron ons bestookt met aanbiedingen voor contractverlenging.. gebaseerd op die oude gebruiken. Duh? En nadat ik begin mei 2020 de standen heb doorgegeven voor de jaarafrekening (waar we mogelijk 8 weken op moeten wachten!) Is het voorschot van mei ineens weer terug naar het oude niveau. Terwijl we honderden euro's gaan terugkrijgen! Het kan er mee te maken hebben dat wij (bewust) geen slimme meter hebben. Maar ik heb het echt gehad met het geklungel van deze leverancier.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Stan
4,2 uit 10
Stroom, prijs en service was prima. Deden alles wat ze moesten doen.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Bart
1,5 uit 10
Ik heb hele slechte ervaringen ten eerste moet je het contract na op de 20e van de maand afsluiten anders plunderen ze je rekening op voorhand. Ik ben overgestapt maar ze verplichten mij om de termijn betaling van het volgend jaar te betalen. Ze hebben een incasso buro ingeschakeld om te termijn betaling van het nieuwe jaar af te dwingen. Dus ze verplichten om het termijn aan hun te betalen terwijl ik geen klant ben en dat hebben ze toegegeven. Naar mijn mening is dit oplichting.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Best beoordeeld
 • 1Pure Energie
 • 2Noordhollandse Energie Cooperatie
 • 3Engie
 • 4Powerpeers
 • 5Essent
Alle beoordelingen
Bekijk de top 5 goedkoopste energieleveranciers
 • logo Innova Energie
 • logo Vandebron
 • logo Pure Energie
 • logo Vattenfall
 • logo Main Energie
 • logo United Consumers
 • logo Oxxio
 • logo Atoomstroom
 • logo
 • logo
 • logo EnergieDirect
 • logo Eneco
 • logo Qurrent
 • logo Essent
 • logo Budget Energie
 • logo DGB Energie
 • logo Engie
 • logo Qwint
 • logo Greenchoice
 • logo NEM
 • logo Anode
 • logo Delta