ENGIE energieleverancier

Engie

Kwaliteit en service staan voorop bij ENGIE Energie. ENGIE energie is positieve energie en daarom maakt Engie de energie van morgen vandaag al voor de klant beschikbaar. Waterkracht uit de Franse alpen, zonne-energie uit Nijmegen of windenergie van om de hoek, weet waar de energie vandaan komt met ENGIE Opgewekt. Met ENGIE Opgewekt kun je zelf de bron van je groene stroom kiezen. Schone energie uit duurzame bronnen.

 

Over ENGIE Energie

ENGIE werkt aan een duurzame toekomst. In de gebieden rondom Nijmegen en Zwolle liggen bijvoorbeeld grote zonneparken waarmee zonne-energie wordt opgewerkt. Daarnaast werkt ENGIE ook op internationaal niveau aan nieuwe duurzame energie. Een aantal van deze energiebronnen zijn ook in Nederland voor klanten beschikbaar.

Ervaringen met ENGIE Energie

Van plan om over te stappen naar ENGIE? Maar wil je eerst meer inzicht in de ervaringen met Engie van de huidige klanten? Dat kan! Op deze pagina hebben wij de ervaringen van verschillende klanten verzameld om je te kunnen voorzien van de meest compleet mogelijke informatie. Zelf een beoordeling achterlaten over Engie? Dat kan door het beoordelingsformulier in te vullen. Iedere input wordt op zeer prijs gesteld.

Welkomstkortingen en actietarieven

Welkomstkortingen en actietarieven ontvang je uitsluitend via energievergelijkingssites als Energievergelijker. Energieleveranciers concurreren namelijk met elkaar om zo hoog mogelijk uit te komen in de ranglijst van de vergelijker: dit levert vaak mooie welkomstkortingen en actietarieven op. Kortingen die je niet terugvind op de website van de energieleverancier. Wij raden dan ook aan om ieder jaar een andere energieleverancier te kiezen, zo ben je altijd verzekerd van de goedkoopste stroom.

Energiecontracten ENGIE Energie particulier

ENGIE werkt met vaste- en variabele energiecontracten. Je kunt kiezen voor een contract van één of drie jaar met een vast tarief: Helder 1 jaar of Helder 3 jaar. Je kunt echter ook kiezen voor een Modelcontract, zodat je altijd het actuele tarief betaalt. Met het actuele tarief wordt bedoeld dat je om het half jaar de nieuwe, actuele prijs betaalt voor energie.

    •    Helder 1 jaar: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs. Dit contract is tussentijds niet opzegbaar.
    •    Helder 3 jaar: dit contract levert je drie jaar lang energie voor een vaste prijs. Hoe langer het contract, hoe lager de energieprijs die je aangeboden krijgt. Je zit wel drie jaar lang aan hetzelfde contract vast.
    •    Model contract: bij dit contract wordt de energieprijs bepaald door de markt, je betaalt de markttarieven. Je profiteert dan van lage energieprijzen bij een daling, maar je betaalt meer zodra de energieprijzen gaan stijgen. Een flexibel contract is daarentegen wel altijd opzegbaar.

Zakelijke energiecontracten 

Engie biedt de zakelijke ondernemer op MKB-niveau zowel flexibele als vaste contracten aan. De door Engie opgewekte stroom is deels groen en deels grijs, het gas is helemaal grijs. De energiekosten zijn voordelig maar het pakket is misschien niet de beste optie voor de echte duurzame ondernemer. Vergelijk alle zakelijke energie met elkaar om de beste keuze te maken. 

ENGIE Energie opzeggen en overstappen

ENGIE opzeggen, of juist overstappen naar ENGIE? Of toch liever overstappen naar een andere energieleverancier? Je kunt nu gemakkelijk alle andere energieleveranciers vergelijken met onze overstapmodule! Geen gedoe met het opzeggen van je huidige contract: als je overstapt naar een andere leverancier, dan zegt deze het contract bij je huidige leverancier op. Zo hoef je hier er zelf niet meer naar om te kijken, en dat is wel wel zo prettig.

Opzegtermijn

Je kunt bij het afsluiten van een contract vaak kiezen tussen een contract van één, twee of drie jaar. In die tijd kun je niet zomaar overstappen. Indien je toch wilt overstappen, moet je waarschijnlijk een opzegvergoeding betalen. Na afloop van een contract wordt deze vaak stilzwijgend verlengd en wordt het contract daarmee omgezet in een onbepaald tijdscontract. Dit contract kun je wel opzeggen zonder een opzegvergoeding te hoeven betalen. Heb je een overeenkomst voor onbepaalde tijd? Dan hoef je alleen rekening te houden met de opzegtermijn van 30 dagen.

Verhuizing doorgeven

Ga je verhuizen? Dan kun je er voor kiezen om je energiecontract te beëindigen, over te laten nemen of om het contract mee te nemen naar je nieuwe adres. Onze overstapmodule geeft je de mogelijkheid om aan te geven of je binnenkort gaat verhuizen, of onlangs bent verhuisd. Hierbij kun je bijvoorbeeld een datum in de toekomst opgeven, waarop ENGIE energie moet gaan leveren op je nieuwe adres.

Contactgegevens en telefoonnummer ENGIE Energie

E-mail: klantenservice.nl@engie.com
Telefoonnummer: 088-444 66 66
Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur
Website: www.engie-energie.nl

Gemiddelde beoordelingen
7,9 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van stella toren
6 uit 10

ben goed ingestapt ooit, maar dat is nu niet meer zo.

Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Renee
7,7 uit 10
Half jaar geleden overgestapt. Geruisloos gegaan. Tevreden met levering en service van Engie.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van A.H
10 uit 10
Beste Energie leverancier Heb bijna alle gehad. Altijd geven tijd voor betaling . Zijn snel bereikbaar. Vriendelijk . Denken mee en zoeken oplossing. Heel tevreden klant .
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Linda
10 uit 10
Wij zijn ongeveer 10 jaar klant geweest van engie/Electrabel nooit geen enkel probleem gehad met stroom/gas of jaarafrekening. En helemaal niet met de service van hun. To we in mei zijn gebeld door één of ander onafhankelijke instantie dat wij te veel zouden betalen bij ons huidige leverancier en dat budget Energie goedkoper zou zijn dus niet nu wordt ik vandaag weer gebeld door een andere instantie dat wij wéér te veel betalen voor ons stroom en gas want budget Energie heeft de prijs niet veranderd nu ivm corona maar engie wel. Dus je snapt dat wij spijt als haren op ons hoofd hebben dat we zijn overgestapt naar budget.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van As van dijk
6 uit 10
Praten alleen naar hun eigen Klant verleiden om klant teworden Nou daar heb ik spijt van Als ik alles van tevoren had geweten was ik nooit klant geworden Mooie praatjes
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Top 3 energiebronnen Engie

Uit het stroometiket van Engie blijkt dat de geleverde elektriciteit voornamelijk is opgewekt met behulp van de volgende energiebronnen :

  • Aardgas (38,9%)
  • Kolen (32,6%)
  • Water (18,7%)

Door de stroometiketten met elkaar te vergelijken, kun je nu dus nóg beter een keuze maken uit de meest groene energieleveranciers.

Stroometiket

Stroometiket Engie

Het stroometiket van Engie laat zien op welke manier hun stroom wordt opgewekt. Alle energieleveranciers moeten jaarlijks een stroometiket publiceren waarop te zien is hoe groen of grijs de energie is die zij leveren. Op een stroometiket staat de samenstelling van de elektriciteit vermeld.

Energiebedrijven wekken op verschillende wijze stroom op. Een groot aantal verbrandt aardgas of kolen. Sinds er meer aandacht is voor duurzaamheid wordt er echter steeds vaker gebruikgemaakt van meer duurzame oplossingen: windmolens, waterkracht of andere milieuvriendelijkere manieren. Je ziet in de stroometiketten vaak een combinatie van de volgende opwekkingsmethodes: fossiele brandstoffen en duurzame energiebronnen. 

Stroometiketten vergelijken

Energievergelijker heeft de stroometiketten van de energieleveranciers verzameld en per leverancier vind je deze terug. Handig om te zien of de stroom die je nu afneemt echt zo groen is als je dacht. En hoe doet de concurrent het? Je doet er altijd goed aan te vergelijken en je zult zien dat er behoorlijk wat verschillen zijn tussen de herkomst van stroom die de leveranciers leveren.