9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Overstappen: Hoe vaak kan ik overstappen?

Update 13 januari:

Momenteel bieden energieleveranciers alleen variabele contracten. Af en toe wordt er een vast contract aangeboden. Als je nu een duur variabel contract hebt is het wellicht interessant om over te stappen op een goedkoper variabel contract. Deze zijn maandelijks opzegbaar en je kunt dus weer overstappen op een vast contract zodra deze weer worden aangeboden door de energieleveranciers.

Je kunt zo vaak overstappen als je wilt. Bij de meeste contracten zijn hier echter wel consequenties aan verbonden. Zo krijg je onder meer te maken met opzegvergoedingen en opzegtermijnen.

Opzegtermijn

Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan mag je op ieder moment in het jaar overstappen. Houd echter wel rekening met een opzegtermijn van 30 dagen. Bij een contract voor een bepaalde tijd ligt dit anders. Hier kun je pas 6 weken van te voren een overstap aanvragen. Heeft u een contract afgesloten voor 1, 2 of meer jaar, dan zit je ook vast aan de periode die je bent overeengekomen. Wil je eerder van je contract af? Dat kan, maar dan krijg je vrijwel in alle gevallen te maken met een opzegvergoeding. Dit staat ook beschreven in de overeenkomst die je met je huidige energieleverancier bent aangegaan.

Bespaar
ca €650 per jaar
Wat gebeurt er na het aanmelden?
Overstapproces