Tegenwoordig stappen steeds meer huishoudens over op een andere energieleverancier. Overstappen op gas en licht van een andere leverancier kan voordelig zijn, maar er kunnen ook andere redenen zijn om op een andere leverancier over te stappen.

Besparen door overstappen gas 

De gaskosten zijn bij veel van de energieleveranciers behoorlijk gestegen in de afgelopen jaren. Het kunnen besparen op de kosten van gas is dus een zeer belangrijke reden om over te stappen. Het komt echter ook voor dat men ontevreden is over de service van een bepaalde leverancier. Overstappen uit onvrede komt dan ook dikwijls voor.

Besparen en bijdragen aan beter milieu

Een andere reden om over te stappen naar een andere energiemaatschappij kan milieugerelateerd zijn. Men wordt bewuster van de gevolgen voor het milieu en wil graag meer gebruik maken van groen gas/biogas. Als dit bij de ene leverancier duurder is dan bij de andere, kan de keuze al snel gemaakt zijn. Zo bespaar je niet alleen op je kosten, maar draag je ook bij aan een beter milieu.

Overstappen kan snel en gemakkelijk

Overstappen is tegenwoordig al met enkele klikken van de muis geregeld. Veel mensen maken ook al dankbaar gebruik van de mogelijkheid over te 'mogen' stappen, want het wint aan bekendheid. Krijg je te maken met kosten als je overstapt? In sommige gevallen wel, maar lang niet altijd. Ook over opzegvergoedingen lees je meer op Energievergelijker.nl. Overstappen kan meestal snel gebeuren. De termijn die ervoor nodig is, hangt af van de opzegtermijn die geldt voor je huidige contract. Hoe dan ook, het kan in ieder geval nooit langer zijn dan de wettelijke termijn die vastgesteld is op dertig dagen.

Snel zien wat je bespaart op jouw energierekening

Alle informatie die je nodig hebt om over te stappen naar een andere energieleverancier voor gas of elektriciteit, vind je bij ons op de website. Wil je meer weten over andere termen gerelateerd aan energie of elektriciteit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Gebruik de vergelijker rechts op de pagina om direct de energieprijzen en leveranciers met elkaar te vergelijken en zie hoeveel je kunt besparen op jouw energierekening!