Qwint energie tarieven en ervaringen

Qwint

Qwint is een van de weinige écht Nederlandse energieleveranciers. Zij zorgt voor de levering van groene stroom en gas aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Op het gebied van service wil Qwint haar klanten goed bedienen. Daarnaast is de combinatie van groene stroom en gas tegen lage prijzen erg interessant voor klanten. Qwint verzorgt de levering van groene stroom, opgewekt uit wind en biomassa, en gas tegen lage tarieven aan ondernemers en aan particulieren. Qwint is een relatief kleine onderneming die investeert in klantgerichtheid.

Over Qwint

Persoonlijke aandacht voor de klanten staat bij Qwint voorop. Zij doet er dan ook alles aan om haar klanten te geven waar zij recht op hebben: gunstige tarieven én een uitstekende service. Door scherp in te kopen en een doelgerichte organisatie ben je verzekerd van de beste prijzen. Met uitstekende service wil Qwint haar klanten goed bedienen. Qwint is een vrij kleine organisatie die veel investeert in klantgerichtheid. Daarnaast wil zij graag bewijzen dat energie niet heel ingewikkeld hoeft te zijn.

Qwint ervaringen

Wil je overstappen naar Qwint energie en ben je benieuwd naar de ervaringen van andere klanten? Wij hebben verschillende recensies verzameld over Qwint. Hierdoor bieden wij de mogelijkheid om een goed en compleet beeld te krijgen van een energieleverancier voordat je overstapt. Heb je zelf ervaring met deze energieleverancier? Deze kun je plaatsen via het beoordelingsformulier om ook anderen te helpen met het overstappen naar de juiste leverancier.

Welkomstkortingen en actietarieven

Wil je profiteren van actietarieven en hoge welkomstkortingen? Dan adviseren wij om elk jaar te kiezen voor een nieuw contract met een actietarief en een hoge welkomstkorting. Via vergelijkingssites als Energievergelijker kom je in aanmerking voor deze kortingen en actietarieven. Maak jaarlijks een vergelijking en stap over naar het meest voordelige contract via onze energievergelijker. De energieleveranciers proberen zo hoog mogelijk in onze vergelijker naar voren te komen. Dat levert leuke welkomstkortingen en actietarieven op, die alleen in de energievergelijkers te vinden zijn. Hiermee profiteer jij via deze website van hoge kortingen en actietarieven.

Energiecontracten Qwint

Qwint biedt contracten met een vast tarief aan:

  • 1 jaar vast: dit contract geeft je de zekerheid van een jaar lang stroom tegen een (van tevoren vastgesteld) bedrag. Hierdoor heb je een jaar lang energie voor dezelfde prijs
  • 2 jaar vast: dit contract levert je twee jaar lang energie voor een vaste prijs
  • 3 jaar vast: bij dit contract heb je 3 jaar lang de zekerheid van stroom tegen een vast bedrag

Qwint energie opzeggen en overstappen

Ben je nu klant van Qwint en wil je het contract opzeggen of wil je overstappen? Als je via onze overstapmodule voor een andere energieleverancier kiest, wordt het contract voor je geregeld. Daarnaast ben je er ook van gegarandeerd dat je de laagste prijs aangeboden krijgt. Niet alleen het opzeggen is dan geregeld, je hebt daarna ook nog eens de beste deal die bij jou past.

Opzegtermijn

Wij adviseren altijd om na te kijken of je huidige contract een opzegtermijn heeft, voordat je overstapt van of naar een energiecontract van Qwint. Als je nog niet eerder bent overgestapt, kun je altijd kosteloos overstappen. Loopt je contract nog een halfjaar of minder? Dan kan je nieuwe contract hier zonder probleem op aansluiten. Wanneer je contract nog meer dan zes maanden loopt, dan moet je goed kijken of je een eventuele vergoeding dient te betalen vanwege de vroegtijdige opzegging.

Verhuizing doorgeven

Ben je onlangs verhuisd of ga je binnenkort verhuizen? Dan zijn er drie mogelijkheden voor je energiecontract: beëindigen, laten overnemen of meenemen naar het nieuwe adres. In onze energievergelijker geef je aan of je binnenkort gaat verhuizen of eventueel onlangs bent verhuisd. Je voert dan het nieuwe woonadres in en geeft aan per wanneer je energie op je nieuwe adres wil ontvangen van energieleverancier Qwint.

Contactgegevens en telefoonnummer Qwint

Wil je contact opnemen met Qwint over een storing of om te vragen hoelang je contract nog loopt? Dan kun je contact opnemen met behulp van de volgende contactgegevens: 

E-mail: info@qwint.nl
Telefoonnummer: +31 (0)74 - 250 06 08
Bereikbaarheid: elke werkdag van 8:30 uur tot 17:00 uur bereikbaar
Website: www.qwint.nl

Gemiddelde beoordelingen
6,4 uit 10
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Pieter van zondebok
10 uit 10
Zeer net bedrijf, goed contact en makkelijk te bereiken. Prijs is super scherp.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Arjan
6 uit 10
Op 4 januari 2023 zijn wij overgestapt van Qwint naar een andere leverancier. Wettelijk gezien moet er dan binnen 6 weken een eindafrekening worden verstrekt en het teveel betaalde voorschot teruggestort. Qwint heeft hier echter maling aan en hanteert hasr eigen regels om maar niet over de brug te hoeven komen. Ze geven als excuus onderstaande reactie: Het klopt helaas dat klanten na 1 juli 2022 nog geen eind- of jaarrekening hebben ontvangen. Ook zijn wij ervan op de hoogte dat er volgens de ACM een wettelijk termijn geldt van 6 weken. De ACM is op de hoogte van onze vertraging. Vanwege de overstap op een nieuw facturatiesysteem, de vertraging in de voorschotten en de wijzigingen vanuit de overheid (btw-wijzigingen, energiecompensatie, prijsplafond) kunnen er op dit moment tijdelijk geen eind- of jaarrekeningen worden opgemaakt voor klanten in de periode na 1-7-2022. Net als andere leveranciers zijn wij druk bezig om alle maatregelen goed door te voeren. De verwachting is dat dit zo spoedig mogelijk wordt opgepakt. Er wordt dan een run gedraaid voor alle klanten die de jaarrekening nog moeten krijgen. Onze excuses voor het ongemak. Kortom: niet mee in zee gaan!!
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening
Beoordeling van Anoniem
3 uit 10
Zeer niet tevreden. Slecht bereikbaar, website werkt amper en gaat ook niet meer leveren weten we sinds gister. Daarnaast moeten we nu zeuren om onze jaarafrekening over het laatste jaar. Dat noem ik geen goed bedrijf. En zeker niet met variabele tarieven.
Prijs product
Klantenservice
Bereikbaarheid
Klachtenafhandeling
Overstapproces
Energierekening

Energiebronnen Qwint

Uit het stroometiket van Qwint blijkt dat de geleverde elektriciteit is opgewekt met behulp van de volgende energiebronnen:

  • Waterkracht (85%)
  • Biomassa (14%)
  • Wind (1%)

Door de stroometiketten met elkaar te vergelijken, kun je nu dus nóg beter een keuze maken uit de meest groene energieleveranciers.

Stroometiket

Stroometiket Qwint

Het stroometiket van Qwint laat zien op welke manier de stroom wordt opgewekt. Ieder jaar moet het energiebedrijf kunnen aantonen hoe de elektriciteit die zij levert is opgewekt. Hiervoor wordt het stroometiket gebruikt. Op een stroometiket staat de samenstelling van de elektriciteit vermeld.

Elektriciteit opwekken kan volgens diverse methoden. Veel energiebedrijven verbranden nog fossiele brandstoffen zoals aardgas of kolen. De afgelopen jaren wordt er echter steeds meer gebruik gemaakt van meer duurzame oplossingen, zoals windmolens, waterkracht of andere milieusparende methoden. Het gaat vaak om een combinatie van de volgende mogelijkheden in de stroometiketten van energieleveranciers: fossiele brandstoffen en duurzame energiebronnen. 

Stroometiketten vergelijken

Door de stroometiketten van de Nederlandse energieleveranciers te vergelijken, kun je tot een nog betere keuze komen voor een succesvolle overstap. Hoe groen is bijvoorbeeld de stroom die je nu afneemt en hoe verhoudt zich dat tot andere leveranciers? Je zult tot de ontdekking komen dat er tussen de energieleveranciers behoorlijk verschil kan zitten in de herkomst van de opgewekte stroom.