Energie in Almere

Op zoek naar energie in Almere? Met energie vergelijken kun je tot honderden euro’s per jaar besparen!

Netbeheerder Almere

Liander is de netbeheerder van Almere voor bijna alle huishoudens. Deze partij is verantwoordelijk voor het vervoer van gas en stroom naar jouw huis. Je netbeheerder kies je niet zelf, want een complete regio wordt bediend door een bepaalde netbeheerder. Heb je een nieuwe energieaansluiting nodig? Dan is je netbeheerder het aanspreekpunt. Ook als het gaat om het plaatsen van energiemeters en het oplossen van storingen.

Almere geeft energie

Almere heeft als doel gesteld een energie neutrale stad te worden. Dat betekent dat de energie die in Almere verbruikt wordt afkomstig dient te zijn van niet-fossiele energiebronnen. Dat wil Almere samen met haar inwoners bereiken. Wist je dat het aantal aansluitingen op zonnepanelen in 2016 al goed was voor 8.504.571 kWh? Daarnaast wekt men in Almere ook met windmolens energie op. Dat gebeurt in Almere Pampus en in de bocht van de A27. Hiermee wordt momenteel al om en nabij de 10% van het elektriciteitsverbruik van heel Almere opgewekt.

Stadsverwarming Almere

In Almere stad wordt gebruikgemaakt van stadsverwarming. Dat houdt in dat woningen en panden verwarmd worden met behulp van een speciaal ondergronds netwerk van leidingen. Je hebt geen eigen cv-ketel, maar krijgt warm water uit de kraan en warmte in huis doordat er gebruikgemaakt wordt van overtollig warm water afkomstig van lokale industrie. Je kunt geen eigen gasleverancier kiezen als je stadsverwarming hebt. Stroom vergelijken kan wel, - want ook al gaat het alleen om stroom - het loont nog steeds om de goedkoopste energieleverancier te vinden!

Lees meer