Energie in Breda

Energie vergelijken in Breda levert je al snel honderden euro’s op per jaar!

Op zoek naar energie in Breda?

Woon je in Breda en ben je op zoek naar de goedkoopste energie? Energievergelijker stelt je in staat om binnen no-time de beste leverancier te vinden voor jouw specifieke huishouden en persoonlijke voorkeuren. 

Netbeheerder gas en stroom in Breda

De netbeheerder van Breda is Enexis. Zij zorgt voor het vervoer van gas en elektriciteit. Iedereen in Breda heeft dezelfde netbeheerder, deze kies je niet zelf. Enexis onderhoudt het energienetwerk in heel Noord-Brabant en is verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het stroom- en gasnetwerk in deze regio. Ze plaatst daarnaast energiemeters en lost storingen op binnen het netwerk en is het aanspreekpunt voor vragen over je energiemeter of aansluiting.

Energiek Breda

Breda streeft ernaar om CO2-neutraal en klimaatbestendig te worden. Dat betekent dat de stad netto geen CO2 meer uitstoot en de wijken en dorpen voorbereid zijn op klimaatverandering en de gevolgen daarvan. Om dit te realiseren hanteert Breda een gezamenlijke aanpak, waar de krachten gebundeld worden door de vier O’s: ondernemers, overheid, onderwijs en ondernemende burgers. Dit alles onder de noemer ‘Energiek Breda’.

Stadswarmte Breda

In Noord-Brabant worden sommige huizen verwarmd door stadsverwarming. Zo ook in Breda. Denk bijvoorbeeld aan de wijk Haagse Beemden. Woon je in een wijk waar stadsverwarming toegepast wordt? Dan heb je geen eigen cv-ketel, maar krijg je warm water uit de kraan en warmte in huis middels een netwerk van waterleidingen. Via een speciaal ondergronds leidingnetwerk maak je dan gebruik van restwarmte van bijvoorbeeld lokale industrie. Je kunt in dat geval geen gasleverancier kiezen, maar stroom vergelijken heeft dan wel zin.