Energie in Den Haag, ontdek de leverancier die bij je past!

Een grote stad als Den Haag verbruikt jaarlijks veel stroom en gas. Als consument kun je helpen de CO2 uitstoot te verminderen door voor een groene energieleverancier te kiezen of een aantal energiebesparende uitvindingen in en om het huis te gebruiken. Wij geven je de informatie die je moet weten over de energie in Den Haag. Hierna kun je goed geïnformeerd gaan vergelijken en de beste energieleverancier voor jou kiezen.

Den Haag klimaatneutraal

De gemeente Den Haag streeft er naar om uiterlijk in 2040 compleet klimaatneutraal te zijn. In 2030 moeten alle huizen uiterlijk van het aardgas af zijn. Tussen 2018 en 2022 gaan er al 25.000 tot 30.000 woningen van het gas af. Kun je hier alvast rekening mee houden met je energiecontract? Ja dat kan zeker! Als je er voor zorgt dat je steeds een contract met een looptijd van 1 of 2 jaar hebt, kun je gemakkelijk met de ontwikkelingen van de stad mee gaan. Is jouw woning over 2 jaar al aan deze energieke opknapbeurt toe? Dan kun je de kostenbesparing die dit mogelijk met zich meebrengt direct meenemen in een nieuw energiecontract. 

Netbeheerder Den Haag

Stedin is de netbeheerder voor de gemeente Den Haag. Bij de netbeheerder kun je terecht bij storingen in het energienetwerk, bij problemen met de meter of voor de installatie van een dubbele meter. Je kunt niet wisselen van netbeheerder, deze is voor elke regio toegewezen. 

Bespaar kosten met een dubbele meter

Je kunt energiekosten besparen door een dubbele meter te laten plaatsen. Met een dubbele meter kun je gebruik maken van een dal-tarief voor energie in de late avonduren of de vroege ochtend. Het is zo voordeliger om ‘s nachts de wasmachine en vaatwasser aan te zetten. De kosten die je hiermee bespaart kun je eventueel gebruiken om te investeren in een duurzame energieleverancier die net iets duurder is per maand. Als meer mensen overstappen op groene stroom, dan kunnen er in kortere tijd ook meer duurzame projecten gerealiseerd worden. Zo laat je de aarde goed achter voor jouw kinderen.

Energie Den Haag vergelijken

Vul de energievergelijker bovenin de pagina in, kies voor de voor jou gewenste opties zoals groene of grijze stroom, en ontdek wat de beste keuze voor energieaanbieders in Den Haag is!