Energie in Eindhoven

Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier van Eindhoven? Met Energievergelijker kun je tot wel €450,- per jaar besparen!

Stap over met Energievergelijker.nl

Voor inwoners van Eindhoven was EON vroeger de standaard energieleverancier. Toen de energiemarkt echter werd vrijgegeven was iedereen vrij om over te stappen. EON is inmiddels overgenomen door Eneco en heeft in Eindhoven nog relatief veel klanten, omdat in de tussentijd nog niet iedereen is overgestapt naar een goedkopere energieleverancier. Wil je de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouden in - of rondom - Eindhoven vinden? Gebruik dan onze handige energievergelijker.

De netbeheerder van Eindhoven

De netbeheerder in Eindhoven is op dit moment Enexis. Voorheen was dit voor sommige huishoudens ook Endinet, voordat deze werd overgenomen door Enexis.  Om praktische redenen heeft de overheid per regio een netbeheerder aangewezen. Deze kun je dus niet zelf kiezen. Als netbeheerder is Enexis verantwoordelijk voor onder meer het onderhoud van het energienetwerk. Ook voor storingen, aansluitingen en energiemeters kun je bij hen terecht.

Stadsverwarming in Eindhoven

Stadsverwarming omvat een speciaal leidingnetwerk onder de grond met restwarmte van lokale industrie. Middels dit netwerk kunnen complete huizenblokken verwarmd worden. Ook in delen van de stad Eindhoven wordt gebruikgemaakt van stadsverwarming. Denk bijvoorbeeld aan de wijk Meerhoven. Als jouw woning in Eindhoven is aangesloten op stadsverwarming, kun je uitsluitend je eigen stroomleverancier kiezen.

Lees meer