Een EPA label is verplicht label voor iedereen die sinds 2008 een woning heeft verkocht, verhuurd of verbouwd. Daarbij geldt dat huizen jonger dan 10 jaar zijn vrijgesteld van een EPA label. EPA staat overigens voor Energie Prestatie Advies. 

EPA label laten berekenen

Het EPA label is er op gericht om advies te geven aan huiseigenaren die inzicht willen in de manier waarop zijn of haar woning energie verbruikt. Op basis van de adviezen van dit EPA label ook veranderingen gaan aanbrengen in hun woning om de woning duurzamer te maken. Overigens heet het EPA label tegenwoordig 'Maatwerkadvies milieubesparing', maar omdat de term EPA label veelgebruikt is en hetzelfde inhoudt gaan we daar in dit artikel vanuit.  

Wil je, of ben je genoodzaakt om een EPA label te laten berekenen? Dat kan, maar dan moet je dit wel laten doen door een erkende, gecertificeerde energielabeladviseur. Alleen deze adviseurs zijn bevoegd om een EPA label uit te geven. De kosten voor een energielabel beginnen bij ongeveer 200 euro. Daarbij is het aan te raden om meerdere offertes van bedrijven aan te vragen alvorens je met een organisatie in zee gaat.

Lees meer