Energie in Rotterdam, ontdek welke leverancier het beste bij jou past!

De gemeente Rotterdam is druk bezig om deze wereldstad steeds duurzamer te maken. In samenwerking met de grote bedrijven, de Rotterdamse haven en de inwoners hopen ze in 2035 de doelstellingen van het energieakkoord te behalen. Met een bewust keuze voor jouw nieuwe energieleverancier kun je nu al bijdragen aan het milieu. Wij leggen je uit waar je op moet letten bij het vergelijken van energie.  

Hier moet je op letten bij het vergelijken van energieleveranciers

Afhankelijk van je portemonnee en de hoeveelheid energie die je gebruikt zijn er verschillende aanbieders en pakketten waar je uit kunt kiezen. Wij hebben de twee belangrijkste criteria van onze overstappers uitgelicht. Neem onderstaande tips mee in je vergelijking!

Goedkoopste keuze: Bij het kiezen van een goedkope aanbieder is het van belang om altijd uit te gaan van het jaarbedrag in plaats van het maandbedrag. Zo trap je niet in aantrekkelijke aanbiedingen waarbij de eerste paar maanden goedkoper zijn maar waar het jaarbedrag hoger ligt dan bij de concurrent. Door alle lampen door spaarlampen te vervangen kun je op jouw manier een steentje bijdragen aan een beter milieu. Nieuwsgierig naar meer energiebesparende trucs? 

Duurzame keuze: Deze keuze is vooral voor huisbewoners met een gunstig energielabel. Waarschijnlijk is jouw energieverbruik de laatste jaren al een stuk minder geworden door een beter isolatie van het huis, zonnepanelen of het gebruik van energiezuinige apparatuur. Help de groene energiebedrijven dan investeren in de energie van morgen zodat je actief meehelpt aan een duurzame wereld. Kies daarom bij de opties voor groene stroom en gas en bekijk al onze opties. 

Stadsverwarming Rotterdam

In Rotterdam is een deel van de huizen afhankelijk van de warmte van de afvalcentrale AVR Rozenburg via de stadsverwarming. Is jouw woning aangesloten op de stadsverwarming? Dan kun je niet overstappen van energieleverancier. Wel kun je nog kiezen voor een andere gasleverancier. Het bedrijf dat investeert in de stadsverwaming heeft in elke stad de monopolie positie voor energie. Dit is de manier om de investeringen in het warmtenet terug te verdienen. Gelukkig betaal je nooit boven de energieprijs van de andere aanbieders, dit is vastgelegd in de warmtewet. 

Wanneer je gasleveranciers gaat vergelijken, let dan goed op je gasverbruik, met stadsverwarming verbruik je veel minder gas. 

Netbeheerder energie Rotterdam

Stedin is de netbeheerder van Rotterdam en omgeving. U kunt bij de netbeheerder terecht in geval van storing op het energienetwerk, bij problemen met de meter of bij het installeren van een dubbele meter.