Energie in Utrecht, ontdek de leverancier die bij je past!

Utrecht is de pionier als het gaat om stadsverwarming in ons land. De gemeente start al in 1923 met het leveren van warmte van het toenmalige gemeentelijke energiebedrijf. De eerste afnemer: het Academisch Ziekenhuis aan de Catharijnesingel. Tegenwoordig rekenen 51.000 woningen, heel hoog Catharijne, verschillende zwembaden en scholen op stadsverwarming. Helaas ben je hierdoor niet zo vrij om over te stappen naar elke energieleverancier. 

Overstappen en stadsverwarming Utrecht 

Doordat de aanleg van een stadsverwarmingssysteem erg duur is, heeft het energiebedrijf dat dit aanlegd een monopolypositie op de distributie van warmte door dit netwerk. Hierdoor kan de investering door het bedrijf bekostigd worden. Je kunt dus niet overstappen naar een andere stadsverwarmingsleverancier. Toch betaal je nooit teveel, dit komt door de warmtewet, hierin staat besloten dat de prijs voor warmte niet boven de gemiddelde prijs voor energie uit mag komen. 

Vergelijken heeft nog steeds zin!

De stadsverwarming roept misschien een aantal vragen bij je op. Energie vergelijken heeft wel zin voor de energie in Utrecht. Je kunt nog altijd overstappen van gasleverancier voor het overige energieverbruik. Let er wel op dat je door de stadsverwarming waarschijnlijk een lager gasverbruik hebt. Dit is belangrijk om mee te nemen in de vergelijking. 

Geen stadsverwarming? Alle vergelijkmogelijkheden!

Zit je niet aangesloten op het verwarmingsnet van Utrecht? Dan liggen alle vergelijkmogelijkheden nog voor je open. Kies je voor een duurzame gas- en energieleverancier of bespaar je liever flink op de kosten? Een middenweg tussen beide is natuurlijk ook mogelijk. Vul je voorkeuren in onze vergelijker in en bekijk wat de beste opties zijn voor jouw energiebehoefte! 

Netbeheerder energie Utrecht

Stedin is de netbeheerder van Utrecht en omgeving. Je kan bij de netbeheerder terecht in geval van storing op het energienetwerk, bij problemen met de meter of voor de installatie van een dubbele meter.