Energieleveranciers in Zwolle, ontdek welke aanbieder bij jou past!

Ben je van plan om over te stappen van energieleverancier en wil je weten wat alle regelingen en subsidies voor jouw stad zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Zwolle geeft energie

De gemeente heeft een ambitieus doel gesteld waarbij Zwolle in 2050 energieneutraal moet zijn. In 2025 wil de gemeente 205 kton aan Co2 uitstoot realiseren in vergelijking tot 580 kton Co2 in 2015. Er zijn een aantal manieren waarop dit bereikt kan worden.

"Om de grootte van de opgave te duiden, hebben we enkele voorbeelden uitgewerkt.
Zo is een reductie van 10 kiloton CO2 te bereiken met:
• zonnepanelen op 15% van alle woningen OF
• 2,4 windmolens van 3 MW OF
• 14,4 ha zonneveld (29 voetbalvelden) OF
• 50% van alle bedrijven reduceren hun CO2 uitstoot met 5% OF
• een derde van alle woningen in Zwolle wordt geïsoleerd’’
Bron: Zwolse energiegids

Draag zelf een steentje bij aan de duurzaamheid van jouw stad!

Wil je alvast een bijdrage leveren aan de duurzaamheid in de stad? Dan kun je eenvoudig een offerte voor zonnepanelen aanvragen. Er zijn ook al voorbeelden in de stad waarbij huurders samen met een verhuurder als SWZ over zijn gegaan op zonne energie. De eerste huurhuizen uit dat project hebben nu zonnepanelen op het dak liggen. 

Netbeheerder gas en stroom in Zwolle

De netbeheerder in Zwolle is Enexis. Zij zorgt voor het vervoer van gas en elektriciteit. Iedereen in Zwolle heeft dezelfde netbeheerder, deze kies je niet zelf. Enexis onderhoudt het energienetwerk in Overijssel en is verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het stroom- en gasnetwerk in deze regio. Ze plaatst daarnaast energiemeters en lost storingen op binnen het netwerk en is het aanspreekpunt voor vragen over je energiemeter of aansluiting.

Vergelijken kan altijd

Met of zonder panelen, je kunt bij ons altijd energie aanbieders vergelijken. Vul eenvoudig je energieverbruik, woonsituatie en voorkeur voor groene of grijze energie in en ontdek welke aanbiedingen er voor jou zijn. 

Tip: bereken altijd het jaarbedrag zo kun je zien of de interessante aanbiedingen wel echt voordelig zijn.