9,2
2112 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,2 van 1 10 bij 2112 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Wat moet ik doen bij een gas- of stroomstoring?

Bij een gas-of stroomstoring bel je het Nationaal Storingsnummer: 0800 - 9009 (gratis). Je kunt dit telefoonnummer ook bellen als je een gaslucht ruikt. Het storingsnummer is 24 uur per dag bereikbaar. Als je je melding gedaan hebt, worden er direct maatregelen genomen.

Als je gas ruikt, draai je eerst de gashoofdkraan dicht en open je zoveel mogelijk ramen en deuren. Vervolgens kun je het het Nationaal Storingsnummer bellen of zelf een installateur inschakelen.

Als je elektriciteit het niet doet, zorg dan je alle elektrische apparaten uitzet. Vervolgens controleer je of er een aardlekschakelaar is uitgeschakeld of de hoofdzekering is gesprongen. Als dat niet het geval is, dan kun je de buren vragen of zij ook geen elektriciteit hebben. Er is mogelijk een storing in de wijk. Voor een elektriciteitsstoring kun je ook bellen naar het Nationaal Storingsnummer.

Voor storingen van apparaten in je woning ben je zelf verantwoordelijk. Als dus alleen het koffiezetapparaat kortsluiting veroorzaakt, dien je dit zelf op te lossen.

Bespaar
ca €650 per jaar
Wat gebeurt er na het aanmelden?
Overstapproces