ATO staat voor Aansluit- en Transport Overeenkomst. Dit is een overeenkomst tussen de energieleverancier en de netbeheerder omtrent je aansluiting op het elektriciteitsnet van de netbeheerder, en het transport van elektriciteit. De ATO bestaat uit een aantal specifieke voorwaarden, gegevens en parameters van uw aansluiting en de algemene voorwaarden (deze verschillen per netbeheerder).

Leveranciersmodel

Vanaf 1 augustus 2013 is er een nieuw en verplicht leveranciersmodel. Hierbij krijgen de energieleveranciers de taak om namens de netbeheerders de ATO met jou als afnemer tot stand te brengen. Hierbij moeten de leveranciers zorgen voor duidelijke informatieverstrekking over de algemene voorwaarden van de netbeheerders. 

Daarnaast zorgt de ATO ervoor dat je als afnemer de leverancier als eerste aanspreekpunt kunt zien met betrekking tot de factuur, meterstanden en het verbruik. Het aanspreekpunt voor het aanvragen van aansluitingen en voor mogelijke storingen blijft de netbeheerder.

Energie en ATO

Energievergelijker.nl zet de voor- en nadelen van de verschillende energieleveranciers in Nederland op een rij. Door alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken zie je direct welke leverancier het goedkoopst is en kun je op een eenvoudige manier snel geld besparen.

Volgens de ACM is onze website 100% onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan één of meerdere aanbieders, maar geeft Energievergelijker.nl je altijd de beste keuze.