Collectieve energie inkoop is de benaming voor het gezamenlijk afsluiten van een energiecontract. Maak je gebruik van collectieve energie inkoop bij het overstappen naar een andere energieleverancier? Dan koop je met een groep mensen tegelijkertijd een specifiek energie product.

Voordeel collectieve energie inkoop

Het grootste voordeel van het collectief aanschaffen van energie, is de aantrekkelijke groepskorting die er vaak wordt geboden. Deze korting loopt op naarmate er meer mensen meedoen met de collectieve inkoop.

Collectieve energie inkoop wordt meestal geregeld op basis van een energieveiling. Tijdens deze energieveiling, die online plaatsvindt, wordt het aanbod van diverse energieleveranciers tegen elkaar opgeboden. Als de veiling is afgelopen, wint het energieproduct met de scherpste prijs.

Iedereen die zich dan voor de collectieve energie inkoop heeft ingeschreven, kan nu kiezen of zij wel of geen gebruik willen maken van het aanbod. Kies je er voor om gebruik te maken van het aanbod, dan kun je meteen een contract afsluiten.