Contractbreuk krijg je wanneer je tussentijds overstapt naar een andere energieleverancier, nog voor het einde van je huidige contract. Is er sprake van contractbreuk dan betaal je een opzegvergoeding voor de overstap.

Opzegvergoeding

Contractbreuk uit zich in het moeten betalen van een opzegvergoeding. De opzegvergoeding wordt in rekening gebracht wanneer je een contract eerder opzegt dan de einddatum omdat je wilt overstappen. Omdat deze kosten kunnen variëren is het verstandig om alle opties te onderzoeken voor je daadwerkelijk besluit een contract te beëindigen en over te stappen.

Het is niet zo dat je altijd een opzegvergoeding verschuldigd bent als je overstapt naar een andere energieleverancier. Dit hangt namelijk af van welk contract je hebt en wanneer je opzegt. Ook zijn de voorwaarden in deze gevallen per leverancier weer anders. 

Meer informatie over opzegvergoeding en andere gerelateerde termen vindt je op onze website. Wil je direct energieprijzen en -leveranciers met elkaar vergelijken om te kijken of je goedkoper uit kunt zijn? Vul dan hiernaast je gegevens in in de energievergelijker. 

Lees meer